Рада ухвалила закон про демобілізацію строковиків

Рада ухвалила закон про демобілізацію строковиків

Укрінформ
Верховна Рада ухвалила закон про звільнення в запас строковиків після завершення терміну військової служби під час воєнного стану.

Про ухвалення президентської законодавчої ініціативи "Про внесення змін до глави ХІІ "Прикінцеві положення" Закону України "Про військовий обов'язок і військову службу" щодо строків строкової військової служби" (№11035) народний депутат із парламентської фракції "Голос" Ярослав Железняк повідомив у Телеграмі, передає Укрінформ.

"Парламент схвалив законопроєкт №11035 щодо строковиків. Одразу за основу та в цілому", - йдеться в повідомленні.

Железняк зазначив, що законопроєкт підтримали 319 депутатів.

Закон ухвалено з пропозиціями Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки.

Встановлюється, що під час проведення загальної мобілізації і дії правового режиму воєнного стану строковики, термін військової служби яких закінчився під час воєнного стану та службу яких продовжено понад встановлені строки, звільняються в запас у строки, визначені указом Президента України. Водночас передбачається, що такі особи не можуть бути призвані на військову службу під час мобілізації впродовж 12 місяців з дня звільнення в запас, якщо вони не висловили бажання продовжувати службу.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський зареєстрував цей законопроєкт напередодні.

Читайте також: Закон про мобілізацію має бути справедливим і зрозумілим для всіх - Данілов

В Україні з 24 лютого 2022 року дії правовий режим воєнного стану. Наразі призов на військову службу відбувається за мобілізацією. Нові призови на строкову службу не проводяться, оскільки заборонені законодавством. Однак донині на службі залишаються строковики, призвані до воєнного стану. В Україні вже тривалий час обговорюють можливість їх звільнення в запас у зв’язку із завершення термінів строкової служби. Військові строкової служби такою мають можливість переходити на службу за мобілізацією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-