Україні потрібна військова підтримка для перемоги - президентка ПА ОБСЄ

Україні потрібна військова підтримка для перемоги - президентка ПА ОБСЄ

Укрінформ
Україна потребує військової підтримки для перемоги у ініційованій Кремлем війні з РФ, якій "не можна дозволити виграти цю війну".

Про це в інтерв’ю Укрінформу заявила президентка Парламентської асамблеї ОБСЄ Піа Каума.

"Я боюся, що Росія – це країна, яка прислуховується лише до військової сили, і саме тому я вважаю, що Україні потрібна військова підтримка для того, щоб виграти цю війну", - сказала вона.

Каума також запевнила, що ПА ОБСЄ буде підтримувати Україну, "скільки це буде потрібно і чого б це не коштувало".

"Ми не можемо дозволити Росії виграти цю війну", - підкреслила вона.

Також президентка Парламентської асамблеї ОБСЄ наголосила на надзвичайній важливості того, щоб усі відповідальні за вчинення воєнних злочинів в ході російської агресії проти України "були притягнуті до відповідальності та понесли покарання".

Каума також зазначила, що під час візиту до України 5 лютого її найбільше вразило те, "наскільки хоробрим та мужнім є український народ, а також те, як життя в умовах війни змушує людей звикати до цих воєнних умов".

Читайте також: Росіяни втекли з ПА ОБСЄ через «агресивно-слухняну більшість»

Більше детально читайте в інтерв’ю за посиланням.

Як повідомляв Укрінформ, 22-23 лютого у Відні проходила зимова сесія Парламентської асамблеї ОБСЄ. Тема повномасштабної російської війни проти України, що триває вже два роки, була в центрі уваги парламентаріїв з регіону ОБСЄ.

Російська делегація була відсутня на 23-му засіданні ПА ОБСЄ. Раніше, 13 лютого, очільник Держдуми РФ В'ячеслав Володін заявив, що 21 лютого Дума і Рада Федерації синхронно ухвалять рішення про припинення членства Росії в Парламентській асамблеї ОБСЄ. Водночас такого рішення не було ухвалено.

Президентка Парламентської асамблеї ОБСЄ Піа Каума заявила під час Асамблеї, що делегація РФ поінформувала про рішення призупинити участь у Парламентській асамблеї ОБСЄ та не сплачувати внески, однак з практичної точки зору це змінює "дуже мало", оскільки російські депутати і так були відсутні на засіданнях Асамблеї протягом року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-