Кулеба розповів Боррелю про обстріли України балістикою - Patriot мають бути тут і зараз

Кулеба розповів Боррелю про обстріли України балістикою - Patriot мають бути тут і зараз

Укрінформ
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба та високий представник Європейського Союзу Жозеп Боррель обговорили, що може зробити ЄС, щоб Україна якнайшвидше отримала більше Patriot та інших систем ППО.

Про це глава української дипломатії повідомив у соцмережі X, передає Укрінформ.

«Я розмовляв із Жозепом Боррелем і поінформував його про удари російськими балістичними ракетами по українській столиці та іншим містам. Я ціную, що Високий представник висловив підтримку та занепокоєння через кількість російських ракет, випущених по Україні», - зазначив Кулеба.

Він зауважив, що наголосив на важливості доставки в Україну більшої кількості систем ППО Patriot та інших систем, здатних перехоплювати балістичні ракети. Також глава МЗС відзначив той факт, що наразі Україна є єдиною країною у світі, яку майже щодня атакують балістичними ракетами.

«Тому Patriot мають бути тут і зараз, щоб рятувати людські життя, а не залишатися в місцях, де ракетна загроза нульова. Ми обговорили, що ЄС може зробити, щоб допомогти Україні якнайшвидше отримати більше Patriot та інших систем ППО. Я ціную підтримку Високого представника Борреля та ЄС», - підсумував міністр.

Читайте також: Сьогоднішній обстріл є нагадуванням про потребу терміново посилити ППО України - Кулеба

Як повідомляв Укрінформ, 25 березня зранку у столиці пролунали кілька вибухів.

Командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук заявив про знищення двох балістичних ракет, випущених російськими військами по Києву з тимчасово окупованого Криму.

Пізніше цього дня Росія завдала ракетного удару балістичним озброєнням по рекреаційній зоні Одеси. Зруйновані дві будівлі, наразі відомо про чотирьох поранених.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-