Кремль приписує Заходу теракти, щоб росіяни більше підтримували війну в Україні - ISW

Кремль приписує Заходу теракти, щоб росіяни більше підтримували війну в Україні - ISW

Укрінформ
Російські чиновники намагаються пов’язати США та Захід із низкою «терористичних» атак проти Росії після нападу у «Крокусі», щоб посилити внутрішню підтримку війни проти України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Слідчий комітет і генпрокуратура РФ 27 березня заявили, що розглянуть звернення держдуми щодо розслідування фінансування та організації терактів проти Росії з боку Заходу, включаючи Сполучені Штати. Водночас СК РФ, генпрокуратура та депутати держдуми прямо не згадують атаку в «Крокус Сіті Хол» у своєму зверненні, зазначають експерти.

Раніше Кремль заявляв про причетність України та Заходу до теракту у Підмосков’ї, проте офіційних обвинувачень висунуто не було. Аналітики ISW вважають, що Москва може утриматися від офіційних звинувачень, оскільки усі наявні докази свідчать, що за інцидент у «Крокусі» відповідальний ІДІЛ.

Російські офіційні особи регулярно описують удари України по законних військових цілях на окупованих українських територіях та у Росії як тероризм, а також постійно стверджують, що організовувати ці удари допомагає Захід.

Читайте також: Росія точно знала про підготовку теракту в «Крокусі» ще з лютого - Буданов

«Кремль, ймовірно, прагне охопити ширші соціальні фобії та гнів у Росії після нападу на «Крокус», зображуючи Україну, США та Захід як безпосередню терористичну загрозу», – йдеться у зведенні.

На думку експертів, Кремль сподівається, що уявлення про причетність України та Заходу до атаки у «Крокусі» посилять внутрішню підтримку війни в Україні, тоді як російські чиновники, ймовірно, намагатимуться застосувати ширший погляд на те, що вважається тероризмом, щоб звинуватити Україну та Захід.

Кремль все ще може офіційно звинуватити Україну в теракті у «Крокусі», якщо вважатиме, що інших інформаційних зусиль недостатньо, аби викликати бажану внутрішню реакцію серед народу, підсумували в ISW.

Як повідомлялося, напад на концертну залу «Крокус Сіті Хол» стався увечері 22 березня. У будівлі перебувало понад 6 тис. осіб. Група озброєних чоловіків відкрила вогонь по відвідувачах із автоматичної зброї. Будівля була підпалена. Внаслідок інциденту загинули 143 особи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-