Військові пояснили, чим важливі бойові дії на території ворога

Військові пояснили, чим важливі бойові дії на території ворога

Відео
Укрінформ
Бойові дії російських добровольчих загонів на території Росії дають можливість зупинити наступ ворога, а українській армії перегрупуватися та краще підготуватися до оборони.

Про це в черговому випуску проєкту «Про війну» розповіли лейтенант, керівник Центру протидії дезінформації РНБО Андрій Коваленко та офіцер управління 12-ої бригади «Азов» НГУ Дмитро «Дипломат».

Намагаючись збити активність повстанців на власній території, ворог вкидає фейк про нібито готовність РФ наступати на Сумщину з півночі, вважає Дмитро «Дипломат».

«Хлопці з (російських – ред.) добровольчих підрозділів дають нам змогу по лінії фронту на території України перегрупуватися та підготувати оборону. Якби зараз не було боїв на Бєлгородщині, то Сумщина обстрілювалася б не тільки з артилерії, а можливо, вже був би і сухопутний наступ на Суми», - зазначив Дмитро «Дипломат».

Зі свого боку Андрій Коваленко пояснив, як бойові дії російських добровольців на території ворога допомагають українській армії.

Читайте також: В Україні заблокують ворожі YouTube-ресурси - Центр протидії дезінформації

«У ворога немає ресурсів не те, щоб наступати з півночі, а навіть, щоб утримувати (свій – ред.) кордон. Росгвардія не впорається з цим, і деякі частини вони відводять до Бєлгорода. Це дозволяє виграти час, щоб збудувати (в Україні – ред.) капітальні фортифікаційні споруди», - сказав Андрій Коваленко.

Він також вважає блефом погрози Путіна створити «санітарні зони» на території України через події на російській Бєлгородщині.

«Путіну залишається лякати, мовляв, якщо ви не зупинитесь, ми створимо якусь «санітарну зону» на території України. Поки що ж санітарні зони створюються на території Росії», - наголосив Коваленко.

Як повідомляв Укрінформ, російські добровольці, які воюють на боці України, заявили, що зайшли на територію РФ і звільнили кілька населених пунктів від режиму Путіна.

Через бойові дії російська влада Бєлгородщини оголосила евакуацію місцевого населення з прикордонних районів.

Учасники спільного проєкту Укрінформу та Центру протидії дезінформації при РНБО «Про війну» говорять про фронт, фейки, мобілізацію та найважливіші проблеми на війні.

Ведучі – керівник Центру протидії дезінформації РНБО лейтенант Андрій Коваленко та офіцер управління 12-ї бригади «Азов» НГУ Дмитро «Дипломат».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-