Служба зовнішньої розвідки має стати активнішою у виконанні завдань - Президент

Служба зовнішньої розвідки має стати активнішою у виконанні завдань - Президент

Відео
Укрінформ
Служба зовнішньої розвідки України повинна стати значно активнішою у виконанні інституційних завдань.

Про це сказав Президент Володимир Зеленський у своєму зверненні, передає Укрінформ.

"Служба зовнішньої розвідки України повинна стати значно активнішою у виконанні її інституційних завдань. З іншого боку, надійна робота такої організації не може бути дешевою. І це зараз завдання для уряду загалом і Міністерства фінансів: потрібно шукати й знаходити фінансову основу для роботи нашої розвідки – розширити фінансування під конкретні проєкти, під конкретні цілі та загалом під розвиток системи зовнішньої розвідки", - сказав Зеленський.

Він зазначив, що Росія витрачає мільярди доларів щороку на операції в країнах її інтересу. За словами Президента, вони (росіяни - ред.) поширюють хаос, підривають роботу нормальних інституцій, вкладаються в дезінформацію, у підкуп громадських і політичних лідерів.

"Це стосується різних регіонів планети – чутливих регіонів. Африка, різні частини Азії, Європа дуже вразливі для дестабілізацій, які провокує та підживлює путінська система. Америка – і Північна, і Латинська – також є об’єктом російської розвідувальної та хаотизуючої діяльності. Багато в чому цей їхній вплив працює проти нашої держави й нашого захисту", - сказав Зеленський.

Читайте також: Зеленський представив нового керівника Служби зовнішньої розвідки

Глава держави зауважив, що Україна не може протиставити подібний ресурс, який є у Росії, зокрема фінансовий. Але, за його словами, українці здатні перегравати Росію своєю сміливістю, рішучістю та ідеями.

Як повідомлялося, Володимир Зеленський представив особовому складу нового керівника Служби зовнішньої розвідки Олега Іващенка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-