СБУ від початку року викрила вже 11 агентурних мереж - Малюк

СБУ від початку року викрила вже 11 агентурних мереж - Малюк

Укрінформ
Служба безпеки України від початку поточного року викрила вже 11 агентурних мереж ворога.

Про це заявив голова СБУ Василь Малюк, передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу відомства.

«Сьогодні СБУ вдається працювати на випередження. У першу чергу - за рахунок системності і нових контррозвідувальних підходів. Тому що ми затримуємо не одноосібного зрадника, а, як правило, розкручуємо весь ланцюжок», - зауважив він.

Минулого року, за даними Малюка, СБУ викрила загалом 47 агентурних мереж - усі фігуранти затримані.

Наголошується, що спецслужба протидіє проникненню ворога на об’єкти критичної інфраструктури, зокрема через кіберпростір. Також блокує спроби розвідати маршрути руху міжнародної допомоги, локації підприємств оборонно-промислового комплексу тощо.

Зокрема, у Дніпрі затриманий агент Федеральної служби безпеки Росії, який робив фото та відео місцевої ТЕС і допомагав загарбникам готувати ракетні удари. У Запорізькій області викрили колишнього правоохоронця, який стежив за обʼєктами ОПК. Також затримані співробітники Укрзалізниці, які надавали ворогу інформацію про логістику переміщення зброї та засобів ураження.

«У нас є чітке завдання Президента Володимира Зеленського: запобігати будь-яким викликам. І ми його виконуємо, щоб захистити життя громадян і державну безпеку», - наголосив Малюк.

Читайте також: Агент ФСБ, який готував удари по аеродромах Дніпропетровщини, отримав 15 років тюрми

Він додав, що від початку поточного року СБУ відкрила 352 кримінальні провадження щодо державної зради (засуджені 98 осіб), 807 - за фактами колабораційної діяльності (177 засуджених), 108 - щодо пособництва державі-агресору (засуджені 7), 66 - за фактами передачі ворогу інформації про Збройні сили України (засуджені 19 осіб).

До довічного увʼязнення засуджений агент ФСБ, який у червні минулого року скоригував ракетний удар російських військ по центру міста Краматорськ Донецької області.

Серед превентивних інструментів виявлення ворожих агентів, за словами керівника СБУ, є регулярні антитерористичні й контрдиверсійні заходи.

Як повідомляв Укрінформ, раніше Малюк заявив, що від початку повномасштабної війни СБУ значно посилила напрям контррозвідки, щоб переграти російські спецслужби.

Фото: СБУ / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-