У Росії запустили агітпоїзди для набору контрактників в армію - ГУР

У Росії запустили агітпоїзди для набору контрактників в армію - ГУР

Укрінформ
У Росії через падіння обсягів весняного призову до армії посилили агітаційні заходи в регіонах, зокрема залучають російську залізницю.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

«Держава-агресор Росія масштабує агітаційні заходи у регіонах, аби зупинити падіння кількості охочих йти на службу в армію», - зазначили в розвідці.

«Представникам російського режиму у регіонах Кремль спустив вимоги виконати план весняного призову і не допустити його зриву, оскільки зниження кількості строковиків означатиме зменшення чисельності охочих підписувати контракт з російською армією, яка продовжує геноцидну війну проти України та окупацію наших територій», - підкреслили в ГУР.

Активізація інформаційного впливу на населення в російських регіонах включає посилену глорифікацію військових та розповсюдження наративу, ніби строкова служба гарантує неучасть у бойових діях проти України.

Для агітації серед іншого залучають російську залізницю - вагони пасажирських поїздів та електричок розфарбовують мілітаристськими принтами, прославляючи військову службу, російську зброю і техніку.

«Тож путінська Росія фактично копіює методи більшовицького агітпропу сторічної давнини з його «агітпоїздами», - зауважили в ГУР.

Як повідомляв Укрінформ, Росія проводить інформаційну операцію на тему ухилянтів, щоб розколоти українське суспільство.

За даними ГУР, останнім часом у соціальних мережах, зокрема у ТікТоку, масово з’являються відео, зняті нібито українськими чоловіками, які перебувають за кордоном на відпочинку й називають себе «ухилянтами». Подібний контент швидко набирає перегляди й коментарі. Дискусії під цими відео просувають їх у тренди.

Читайте також: Росія обманом вербує іноземців у «спецпідрозділи» на фронт - британська розвідка

Водночас для такого контенту були створені «народні» пісні, у текстах яких завжди простежується основний меседж - вихваляння ухилянтів.

Як зауважили в ГУР, синхронність появи численних пісень і відео, що героїзують чоловіків, які відмовляються стати на захист України, анонімність авторів і просування контенту організованими групами ботів свідчить про цілеспрямовану ворожу пропагандистську кампанію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-