Військовим передали 2 тисячі РЕБ ближньої дії від кластера Brave1

Військовим передали 2 тисячі РЕБ ближньої дії від кластера Brave1

Фото
Укрінформ
Держава закупила у розробників 2 тис. засобів радіоелектронної боротьби ближньої дії, більшу їх частину Генштаб ЗСУ вже розподілив та передав військовим.

Про це повідомила у Телеграмі пресслужба Міністерства цифрової трансформації, передає Укрінформ. 

«Держава вже закупила 2 тисячі засобів радіоелектронної боротьби, зокрема й «окопний» РЕБ, від учасників кластера Brave1, а Генштаб розподілив та передав частину Силам оборони», - йдеться в повідомленні.

Наголошується, що РЕБ ближньої дії точково захищатиме позиції, бронетехніку, автомобілі для евакуації від російських FPV-дронів, дронів-скидачів та дронів-розвідників.

Читайте також: Президент: Кожен, хто може виробляти системи РЕБ, заслуговує на повне державне сприяння

У Мінцифри поінформували, що кошти на це передала партія «Слуга народу» - заощаджені 180 млн грн зі щорічного державного фінансування були спрямовані на закупівлю через UNITED24.

Загалом сьогодні на платформі Brave1 зареєстровано понад 100 розробок РЕБ, 9 із них уже кодифіковано за стандартами НАТО.

За інформацією Мінцифри, щоб відкрити ринок та створити умови для масштабування виробництва, адаптовано законодавство під виробників. Зокрема, розширено fast track для засобів РЕБ, спрощено процедуру кодифікації, збільшено маржинальність для виробників до 25%. Також виробники звільнені від ПДВ та ввізного мита на комплектувальні частини.

Як повідомлялося, учасники кластера Brave1 розробили дистанційний комплекс для розмінування Ratel Deminer, який визнано пріоритетною розробкою для Сил безпеки і оборони.

Фото: Telegram Мінцифри

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-