РФ спробує захопити якомога більше територій на сході України до виборів президента США - Буданов

РФ спробує захопити якомога більше територій на сході України до виборів президента США - Буданов

Укрінформ
До інавгурації нового президента США після виборів у листопаді російська армія намагатиметься захопити якомога більше територій Донецької та Луганської областей.

Як передає Укрінформ, про це заявив начальник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов під час інтерв’ю виданню The Washington Post.

За словами Буданова, до інавгурації нового президента США росіяни намагатимуться отримати якомога більше територій Донецької та Луганської областей, можливо, сподіваючись, що в разі переобрання президентом Дональд Трамп зможе "ратифікувати" захоплені Росією території.

Водночас Буданов визнав, що «дуже поважає» колишнього американського президента.

«Я дуже поважаю особистість Трампа. У його житті було дев’ять випадків, коли він підіймався на вершину, падав на саме дно життя і знову повертався», – зазначив глава розвідки.

Однак з приводу будь-якого ймовірного мирного плану Трампа щодо врегулювання війни російсько-української війни Буданов висловив думку, що «навіть така людина, як він, не зможе вирішити це питання за один день».

Очільник ГУР також закликав Сполучені Штати продовжувати допомагати Україні заради «спільної перемоги».

Читайте також: Росія спробує посилити штурмові та наступальні дії - Зеленський

«Ви повинні продовжувати нам допомагати, і ви повинні нарешті надати необхідну нам допомогу. Ми разом здобудемо спільну перемогу», – заявив Буданов.

Як повідомляв Укрінформ, 7 квітня начальник ГУР Міноборони Кирило Буданов заявив, що новий наступ РФ, який може розпочатися наприкінці весни або на початку літа, буде зосереджений на сході.

Фото: РБК-Україна

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-