Розвідка Британії проаналізувала активність Чорноморського флоту РФ після заміни командувача

Розвідка Британії проаналізувала активність Чорноморського флоту РФ після заміни командувача

Укрінформ
Російський флот у Чорному морі був найменш активним з початку війни проти України після усунення командувача ЧФ.

Російський флот у Чорному морі був найменш активним з початку війни проти України після усунення командувача ЧФ у березні 2024 року.

Як передає Укрінформ, про це у соцмережі Х повідомляє Міноборони Британії з посиланням на дані розвідки.

«1 квітня фрегат типу «Григорович» із керованими ракетами був завантажений озброєнням на базі Чорноморського флоту (ЧФ) у порту Новоросійська. Сучасні російські військові кораблі, такі як фрегат класу «Григорович», мають системи вертикального пуску крилатих ракет по морських і наземних цілях. Такі ракети історично завантажувалися в Севастополі. ЧФ значною мірою відкликали свої кораблі та підводні човни з Севастополя далі на схід до Новоросійська. Після усунення командувача ЧФ у березні 2024 року флот був найменш активним з початку війни», - заявили у відомстві.

У міністерстві також додали: попри те, що ЧФ майже напевно залишається поряд із Новоросійськом, як найкращий спосіб уникнути атак морем з боку України, його інфраструктура для технічного обслуговування, матеріально-технічного забезпечення та управління зброєю в Новоросійську, швидше за все, була покращена для подальшого базування там на невизначений термін.

Читайте також: Росіяни посилили авіаційне патрулювання Чорного й Азовського морів - речник ВМС

Як повідомляв Укрінформ, російська влада вдруге з початку повномасштабної війни з Україною змінила командувача Чорноморського флоту, який за два роки бойових дій втратив близько третини бойової потужності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-