У Польщі піднімали в повітря винищувачі через ракетний обстріл України

У Польщі піднімали в повітря винищувачі через ракетний обстріл України

Укрінформ
В ніч проти 19 квітня в сусідній Польщі піднімали в повітря винищувачі для забезпечення безпеки повітряного простору через ракетний обстріл Росією території України.

Про це повідомляє у мережі X Оперативне командування ЗС Польщі, передає Укрінформ. 

“Сьогодні вночі спостерігається інтенсивна діяльність дальньої авіації Російської Федерації, пов’язана із завданням ракетних ударів по об’єктах, розташованих на території України. Розпочато всі необхідні процедури для забезпечення безпеки повітряного простору Польщі, й Оперативне командування постійно моніторить ситуацію”, - йдеться в повідомленні.

Згодом Оперативне командування поінформувало, що через зниження рівня загрози операції авіації в повітряному просторі Польщі припинені, а розгорнуті сили та засоби повернулися до стандартної оперативної діяльності. 

Читайте також: Польща піднімала в небо військову авіацію під час ударів РФ по Україні

Як повідомлялося, впродовж останніх кількох місяців у Польщі неодноразово піднімали в повітря військову авіацію, зокрема дві пари польських та американських винищувачів F-16, які патрулювали повітряний простір у східній частині країни.

29 грудня минулого року одна з російських ракет порушила повітряний простір Польщі, в пробувши в ньому близько трьох хвилин і залетівши майже на 40 км. Тоді у Польщі також піднімали у повітря дві пари винищувачів F-16.

Нещодавно, 24 березня, російська ракета знову порушила повітряний простір Польщі в районі населеного пункту Осердів Люблінського воєводства і пробула в ньому 39 секунд.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-