Відбувся міжнародний фестиваль мистецтв «Оксамитовий сезон в Одеській опері»

Відбувся міжнародний фестиваль мистецтв «Оксамитовий сезон в Одеській опері»

Фото
Укрінформ
Відбувся IX Міжнародний фестиваль мистецтв «Оксамитовий сезон в Одеській опері», який популяризує національне та світове класичне і сучасне мистецтво.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства культури та стратегічних комунікацій.

Як зауважили у міністерстві, в межах заходу, що розпочався 24 серпня, у День Незалежності України, відбулися 14 яскравих мистецьких подій — фестивальні прем’єри та прем’єри минулого сезону, опери, балети та концертні програми.

Оксамитовий сезон в Одеській опері / Фото: МКСК

Окрім того, унікальна фестивальна платформа «Оксамитового сезону» об’єднала навколо Одеської опери 100 музикантів оркестру, три хори, 70 артистів балету, майже 40 солістів — найкращих оперних голосів України, трьох блискучих диригентів театру та запрошених зіркових гостей.

У МКСК нагадали, що «Оксамитовий сезон в Одеській опері» - один із наймасштабніших оперно-балетних фестивалів в Україні, започаткований у 2015 році, який популяризує національне та світове класичне і сучасне мистецтво, а також засвідчує непохитний авторитет Одеси як культурної столиці півдня України.

Читайте також: У Львові відкрили модульну виставку, присвячену Соломії Крушельницькій

Як повідомляв Укрінформ, у Коломиї провели перший фестиваль дитячо-юнацьких, молодіжних та незалежних театрів FrancoFest.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-