Зеленський обговорив з президентом Світового банку шляхи зміцнення фінансової системи України

Зеленський обговорив з президентом Світового банку шляхи зміцнення фінансової системи України

Фото
Укрінформ
У ході робочого візиту до Сполучених Штатів Америки Володимир Зеленський провів зустріч із президентом Світового банку Аджаєм Бангою.

Про це Президент України повідомив у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Хороша й продуктивна зустріч із президентом Світового банку Аджаєм Бангою. Вдячний за підтримку та незмінну зацікавленість в успіху України», - написав він.

За словами глави держави, в ході зустрічі обговорювалися шляхи зміцнення української фінансової системи, стратегія відновлення іпотечного кредитування, механізми використання заморожених російських активів на користь нашої держави.

Як зазначили в Офісі Президента, Аджай Банга підтвердив готовність Світового банку неухильно продовжувати надання фінансової підтримки та найкращого світового досвіду задля відновлення економіки України. 

Читайте також: Світовий банк надасть Україні $1,2 мільярда для фінансування соцвиплат

Володимир Зеленський висловив зацікавленість в активізації взаємодії зі Світовим банком у питаннях трансформації нашої держави. Сторони обговорили шляхи посилення стійкості української фінансової системи в умовах війни та приділили увагу питанню збільшення питомої ваги безготівкової економіки в економічній системі України.

«Створення справжньої cashless economy є вкрай важливим для України, і я повністю підтримую цей проєкт», – наголосив Президент. 

Читайте також: Економіка України демонструє високі показники попри втрати у війні - глава МВФ

Також, за інформацією ОП, Світовий банк підготує пропозиції для створення ринкових механізмів залучення коштів комерційних банків на ринку іпотеки та інструменти для зменшення ризиків з метою зниження ставок за іпотечними кредитами. 

Як повідомлялося, у межах робочого візиту до США Президент України Володимир Зеленський зустрівся з директоркою-розпорядницею Міжнародного валютного фонду Крісталіною Георгієвою.

Фото: Володимир Зеленський, Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-