Митрополит Онуфрій освятив воду в Дніпрі

Митрополит Онуфрій освятив воду в Дніпрі

Укрінформ
Предстоятель Української Православної церкви Московського патріархату Митрополит Онуфрій у четвер на честь Хрещення Господнього освятив воду в Дніпрі. 

Урочисте освячення відбулося в Оболонському районі Києва, біля Свято-Покровського собору, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Через велику кількість людей на кризі з'явилися тріщини, але це не завадило Митрополиту Онуфрію освятити воду в ополонці. Тисячі киян чекали саме цього моменту, щоб скупатися у воді Дніпра. Однак багато людей почали занурюватися у воду ще ыз самого ранку.

Люди продовжують прибувати на Оболонську набережну. Крім того, тут чергують рятувальники, поліція та кілька карет швидкої допомоги.

Як відомо, 19 січня християни східного обряду та греко-католики святкують велике дванадесяте церковне свято - Хрещення Господнє або Богоявлення. Це третє найбільше й завершальне свято Різдвяно-новорічного циклу.

Обряд освячення води виник ще з перших часів християнства за прикладом Ісуса Христа, який освятив води Йордана. Вважається, що вода, освячена 18 і 19 січня, називається Богоявленською або Йорданською і має однакову силу і застосування: нею освячують храми і домівки, дають пити тяжкохворим, зберігають вдома протягом року до наступного Водохреща.

Одна з традицій цього свята – хресна хода до водохресної ополонки, яку називають Йордань, і масове купання в ній.

В усіх церквах і храмах Києва вже відбулися святкові богослужіння. 

Фото: прес-служба УПЦ МП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-