«Радянські» інсталяції на алеї Героїв Небесної Сотні: Кличко каже, Київ дозволу не давав

«Радянські» інсталяції на алеї Героїв Небесної Сотні: Кличко каже, Київ дозволу не давав

Фото
Укрінформ
Влада Києва не надавала дозволів на розміщення інсталяції у радянському стилі на алеї Героїв Небесної Сотні.

Про це заявив Київський міський голова Віталій Кличко у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Радянські» інсталяції на алеї Героїв Небесної Сотні / Фото: Євген Котенко, Укрінформ

"Керівництво Національного меморіального комплексу Героїв Небесної сотні - Музею Революції гідності підтвердило, що встановлення "інсталяції" було погоджене з ним. Місто не видавало жодних дозвільних документів на подібні перформанси. Організацією відзначення Дня Незалежності, зокрема, концепцією та декораціями для святкових заходів опікується Офіс Президента", - написав Кличко.

Читайте також: Конкурс на гендиректора Музею Майдану: до комісії відібрали представників громадськості

За його словами, розпорядженням КМДА до відзначення 30-річчя Незалежності України на алеї Героїв Небесної Сотні передбачене тільки покладання квітів.

Міський голова повідомив, що інспектор Департаменту благоустрою КМДА зараз перебуває на місці і очікує від керівництва Меморіалу документів, на підставі яких встановили інсталяцію.

"Я вважаю, що на місці, де загинули українські патріоти, недоречні символи ностальгії за Радянським Союзом", - наголосив Кличко.

Читайте також: У справі про зникнення 100 мільйонів на меморіал Небесної сотні немає підозрюваних – поліція

Генеральний директор Національного музею Революції гідності Ігор Пошивайло у коментарі Укрінформу розповів, що на алеї Героїв Небесної Сотні встановлюють декорації для святкової постановки до Дня Незалежності.

"Ці декорації встановлюють до 30-ї річниці Незалежності України, де буде зображена історія України від давніх часів до сьогодення", - сказав він.

За словами Пошивайла, музею концепція "відома усно", але з офіційним листом до них організатори не зверталися і не повідомляли, які саме конструкції будуть встановлювати.

Читайте також: «Куб» на алеї Героїв Небесної Сотні демонтують

"Ми організаторів цих заходів попередили про те, що необхідно узгоджувати будь-які дії на алеї Героїв Небесної Сотні з Генпрокуратурою, з Музеєм, з родинами героїв Небесної сотні, оскільки це пам'ятка історії і публічний простір. Письмових листів, будь-яких погоджень ми не отримували, і тому вважаємо, що проблема саме виникла через брак комунікації з зацікавленими сторонами", - наголосив гендиректор.

При цьому у заяві на сторінці Національного музею Революції гідності у Фейсбуці наголошується, що "відповідно до правил, проведення таких заходів погоджується у КМДА, адміністрацію Музею при цьому зобов’язані лише ставити до відома. Музейно-меморіальний комплекс не уповноважений забороняти чи дозволяти такі заходи, як і впливати на їх сценарії".

Тим часом ЗМІ повідомляють, що представники "Національного корпусу" повалили частину декорацій, встановлених на алеї Героїв Небесної Сотні у центрі Києва. Їх зупинила поліція. За інформацією журналістів, сталися сутички з поліцією, двох осіб затримали.

Раніше ЗМІ повідомили, що у Києві на алеї Героїв Небесної Сотні перед Днем Незалежності облаштували локацію у радянському стилі.

Фото: Фейсбук журналіста "Букв" Стаса Козлюка

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-