Невідомі знесли «радянську» інсталяцію в центрі Києва, сталися сутички з поліцією

Невідомі знесли «радянську» інсталяцію в центрі Києва, сталися сутички з поліцією

Фото, відео
Укрінформ
Група людей на алеї Героїв Небесної Сотні у Києві зруйнувала конструкції в радянському стилі, які мали слугувати декораціями для святкової постановки до Дня Незалежності.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Під час демонтажу сталися сутички з поліцією, яка прибула на місце події. Є затримані.

Група осіб самовільно демонтувала декорації на алеї Героїв Небесної Сотні, сталися сутички з поліцією / Фото: Володимир Тарасов та Анатолій Сірик, Укрінформ

Зараз на місці перебувають кілька десятків поліцейських, локація огороджена.

Ситуація загалом спокійна.

За словами столичних правоохоронців, наразі встановлюють обставини інциденту на Алеї Героїв Небесної сотні, де у вівторок сталася штовханина між поліцейськими і громадянами, які намагалися здійснити демонтаж встановленої інсталяції, інформація про наявність потерпілих уточнюється.

Про це інформує відділ комунікації поліції Києва, передає Укрінформ.

«Громадяни, які перебували на Алеї, намагалися здійснити демонтаж встановленої там інсталяції. Між ними та правоохоронцями сталася штовханина. Інформація про наявність потерпілих з обох сторін уточнюється», - поінформували у поліції.

Як повідомляв Укрінформ, генеральний директор Національного музею Революції гідності Ігор Пошивайло розповів, що у Києві на алеї Героїв Небесної Сотні встановлюють декорації для святкової постановки до Дня Незалежності, яка зображатиме історію України від давніх часів до сьогодення.

Читайте также: «Радянські» інсталяції на алеї Героїв Небесної Сотні: Кличко каже, Київ дозволу не давав

Він зазначив, що музею концепція "відома усно", але з офіційним листом до них не зверталися та не повідомляли, які саме будуть конструкції і що саме там їх встановлюватимуть.

Водночас міський голова Києва Віталій Кличко заявив, що конструкції в радянському стилі на алеї Героїв Небесної Сотні є “недоречними”.

Україна 24 серпня святкуватиме День Незалежності. Урочистості до цієї дати розпочнуться з 22 серпня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-