На ВДНГ із 9 грудня розпочне роботу «Зимова Країна»

На ВДНГ із 9 грудня розпочне роботу «Зимова Країна»

Фото
Укрінформ
З 9 грудня по 17 березня у Національному комплексі «Експоцентр України» (ВДНГ) працюватимуть святкові зимові локації.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, різдвяна локація «Зимова Країна» розпочинає свою роботу дев’ятий рік поспіль.

На ВДНГ із 9 грудня розпочне роботу «Зимова Країна» / Фото: Юлія Овсяннікова, Укрінформ

Цього разу проєкт запускається під гаслом «Поділись світлом». Як зазначають організатори, це не тільки про можливі блекаути й взаємодопомогу фізичну, а й моральну, але й про підтримку одне одного.

«Минулий непростий сезон показав нам, наскільки важливою є справа, яку ми робимо. Попри війну, обстріли й блекаути люди щодня приходили до «Зимової Країни», щоб отримати свою часточку світла, якого так не вистачає в ці темні часи. Тож ми знов готуємося зустрічати гостей, і цього разу – з іще більшою кількістю улюблених локацій, особливо дитячих», – сказав генеральний директор НК «Експоцентр України» Євген Мушкін.

Він додав, що усі локації забезпечені автономними джерелами живлення на випадок відключень світла, а задля безпеки відвідувачів на території працюватимуть три укриття.

Цього року на територію ВДНГ з'являться нові святкові локації. Зокрема, у великому білому шатрі на центральній площі ВДНГ буде представлена імерсивна виставка-казка крижаних скульптур «Снігова королева», що об’єднуватиме крижану експозицію та аудіовиставу.

Біля Оранжереї можна буде завітати до «Illuminarium. Магія світла» – експозиції, яка складається з яскравих ілюмінованих інсталяцій. Universum Hall у павільйоні №6 презентує концертну програму.

Серед іншого заплановано благодійні джазові й симфонічні вечори на підтримку ЗСУ (5 ОШБр), а також різдвяні музичні шоу для малечі та дорослих.

На центральній площі розташуються ключові святкові й розважальні локації. У центрі ВДНГ традиційно запрацює ковзанка площею 2500 кв. м. Біля центрального входу розмістяться різдвяний ярмарок, святкова ялинка, Венеціанська карусель і колесо огляду, а ближче до ковзанки – великий фуд-корт зі стравами на грилі, фаст-фудом, солодощами і напоями.

Читайте також: В Івано-Франківську встановлюють «Ялинку перемоги»

Також у святковий період, з 27 грудня по 7 січня, на центральній площі ВДНГ біля ялинки можна буде побачити Фольклорно-етнографічну виставу. Вона знайомитиме відвідувачів із традиціями Різдва, Маланки й Водохреща, звертаючись до особливостей святкування в різних регіонах України.

Крім того, до павільйону №2 повертається «Різдвяна Фабрика Мрій» – казкове містечко, де ельфи виготовляють ялинкові кульки зі скла та здійснюють мрії. У павільйоні №1, на гостей чекатиме локація «Диносвіт» із великими аніматронними моделями динозаврів. У павільйоні №9 буде святкове шоу із Сантою та ельфами.

Діятимуть і постійні локації Експоцентру, такі як: Оранжерея, Музей науки, тропічна ферма «Планета метеликів», SkyPark і Animal Park.

Читайте також: У Кропивницькому на головній площі встановили 12 символічних ялинок

Як повідомляв Укрінформ, у Києві на Софійській площі в середу, 6 грудня, відбулася церемонія запалювання вогнів на головній новорічній ялинці країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-