У Києві прикрасили «Ялинку для героїв»

У Києві прикрасили «Ялинку для героїв»

Фото
Укрінформ
У Києві відбулась передріздвяна акція “Ялинка для Героїв” на вшанування Героїв Небесної Сотні та захисників України.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, акцію проводили біля тимчасового меморіалу на алеї Героїв Небесної Сотні.

“Ми сьогодні долучилися до традиційної акції “Ялинка для героїв”, яка відбувається вже восьмий рік поспіль у переддень різдвяних та новорічних свят. Її основна мета в тому, щоби прикрасити патріотичними ангеликами ялинку, дерева, територію алеї у спомин про Героїв Небесної Сотні, українських захисників і захисниць, які віддали своє життя у боротьбі за Україну”, — зазначила завідувачка відділу розвитку та комунікації національного музею Революції гідності Ксенія Дворнікова.

У Києві прикрасили “Ялинку для героїв” / Фото: Кирило Чуботін, Укрінформ

Така тиха акція пам’яті відбувається щорічно, починаючи з 2014 року. Всі охочі могли прикрасити ялинку патріотичними ангелами та власноруч зробленими іграшками, щоби вшанувати пам'ять захисників України та Героїв Небесної Сотні у переддень Різдва.

Також під час акції пластуни передали Вифлеємський вогонь миру організаторам заходу. Від нього запалили лампадки, які згодом поставили біля портретів Героїв Небесної Сотні.

«Ми передаємо Вифлеємській вогонь вже вдруге під час цього заходу. Як на мене, це дуже цінно і дуже важливо особливо в сучасні часи згадувати Небесну Сотню. Ми мусимо бути вдячні їм за те, що вони у свій час зробили та за те, що ми можемо зараз тут зібратися, ми можемо жити далі в незалежній Україні», — поділилась своїми враженнями пластунка Вікторова Анастасія.

Читайте також: Україна подарувала Єврокомісії ялинкову прикрасу - копію півника з Бородянки

Наряджали святкове дерево родичі загиблих, воїни, пластуни та небайдужі. Загалом на заході було понад пів сотні людей.

Як повідомляв Укрінформ, у Києві на Софійській площі 6 грудня, відбулася церемонія запалювання вогнів на головній новорічній ялинці країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-