Розтрата на майже ₴870 тисяч: директорці музею «Київська фортеця» оголосили підозру

Розтрата на майже ₴870 тисяч: директорці музею «Київська фортеця» оголосили підозру

Укрінформ
Директорці Національного історико-архітектурного музею «Київська фортеця» правоохоронці повідомили про підозру у розтраті 868 тисяч гривень, виділених на реставрацію.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє відділ комунікації поліції Києва.

Слідчі столичної поліції за оперативного супроводження управління Служби безпеки України в місті Києві та Київській області і за процесуального керівництва Подільської окружної прокуратури викрили схему розкрадання коштів на реставрації музею «Київська фортеця».

За словами слідчого поліції Нікіти Коршака, директорка музею уклала угоду з підрядником на проведення реставраційних робіт однієї із башт фортеці за завищеними цінами.

«У ході досудового розслідування ми встановили, що порушниця підписала акти приймання виконаних робіт, у яких вартість будівельних матеріалів була значно завищена. Відтак своїми діями вона завдала збитків Національному музею на суму 868 тисяч гривень», - зазначив слідчий.

Читайте також: Посадовця Київської ОВА і підрядника підозрюють у розкраданні на реконструкції дитячої лікарні

Фігурантці повідомили про підозру за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (розтрата майна шляхом зловживання службовим становищем, якщо вони вчинені в особливо великих розмірах).

Санкція статті передбачає до 12 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Як повідомляв Укрінформ, у Вінницькій області селищного голову однієї з територіальних громад Тульчинського району судитимуть за розтрату пів мільйона гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-