Сергій Борзов: Вінниччина – єдина з областей, яка пройшла шлях від відбору до працевлаштування помічників ветеранів

Сергій Борзов: Вінниччина – єдина з областей, яка пройшла шлях від відбору до працевлаштування помічників ветеранів

Укрінформ

Вінниччина – єдина з областей, яка повністю пройшла шлях від відбору та співбесід до навчання та працевлаштування помічників ветеранів.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив начальник Вінницької ОВА Сергій Борзов.

«Помічник ветерана. ​Вінницька область стала однією з 4-х областей, де розпочато пілотний проєкт «Помічник ветерана». Ми реалізовуємо його у шести громадах, адміністративних центрах районів – Вінницькій, Гайсинській, Жмеринській, Могилів-Подільській, Тульчинській та Хмільницькій. Від старту пілоту ми відібрали 68 кандидатів, підготували уже 19 помічників, працевлаштували 13 з них, та 28 навчаємо зараз. І ми єдині серед областей, хто повністю пройшов шлях від відбору та співбесід до навчання та працевлаштування помічників ветеранів», - повідомив Борзов.

За його словами, не все вдається просто, але посадовець переконаний, що в допомозі ветеранам найкраще спрацює метод «рівний-рівному». Оскільки помічники ветерана – це дружини загиблих, вдови, дружини військовослужбовців, безпосередньо самі ветерани, які самі пройшли увесь шлях до отримання своїх прав.

Читайте також: Сергій Борзов: Майже 800 дітей вінницьких захисників відпочили на Закарпатті

«Але основне, у чому ми бачимо доцільність цього проекту – це не лише допомогти ветерану подолати конкретні перепони, а створити механізм, за яким помічник ветерана, який бачить у своїй роботі якісь перешкоди, зможе донести наверх до центральних органів виконавчої влади прогалини у документах і нормативних актах, щоб ліквідовувати їх та спростити вирішення таких питань на місцях у майбутньому», - зазначив начальник ОВА.

Сергій Борзов наголосив, що саме такий механізм обласна влада наразі відпрацьову спільно з Міністерством ветеранів.

Фото: Вінницька ОВА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-