Коментар щодо фінансування програми «Тихий вечір з Оленою Кравець» на каналі «Дім» у 2023 році

Коментар щодо фінансування програми «Тихий вечір з Оленою Кравець» на каналі «Дім» у 2023 році

Укрінформ

У 2023 році фінансування програми «Тихий вечір з Оленою Кравець» становитиме 27,5 млн грн, замість 32,8 млн грн, які були заплановані на початку року. Зменшення фінансування на 5,3 млн грн пов’язане з меншою кількістю випусків, вироблених протягом 2023 року.

Низка онлайн медіа та блогерів оприлюднили неточну інформацію про нібито фінансування програми «Тихий вечір з Оленою Кравець» у наступному, 2024-му році. Державне підприємством «Мультимедійна платформа іномовлення України» уточнює, що йдеться про виробництво програми у поточному році, договір про що був укладений 20 січня 2023 року. За ним сума фінансування становила 32 856 000 грн з ПДВ за 37 випусків. 28 листопада ДП «МПІУ» уклало додаткову угоду до цього договору, згідно з якою, фінансування становитиме 27 528 000 грн, за 31 випуск, тобто загальне скорочення ціни договору - 5 328 000 грн. Вся наведена інформація є відкритою, ознайомитись з нею можна в електронній системі публічних закупівель Prozorro.

ДП «МПІУ» звертає увагу на те, що згідно з механізмами фінансування коштом державного бюджету, витрати будь-якого поточного року фінансуються коштом бюджету того ж року і закріплені в договорах того ж року. Також, зважаючи на те, що в окремих медіа новина подана в загальному контексті нібито неефективного використання коштів держбюджету замість фінансування військових потреб, додатково повідомляємо, що кошти цивільної частини державного бюджету України не можуть бути використані на військові цілі, роз’яснення про що вже неодноразово були надані громадськості та медіа.

Хочемо зауважити, що викликають здивування заголовки та публікації окремих медіа, блогерів, дописувачі соціальних мереж, які створюють хибне враження, нібито Олена Кравець особисто отримала кошти з державного бюджету. Уточнюємо, ДП «МПІУ» уклало договір з продакшеном, який запропонував концепцію програми з ведучою Оленою Кравець. Програму виробляє велика творча команда, Олена Кравець – одна з навідоміших і найпопулярніших українських зірок, є частиною цієї команди і так само, як і всі, хто працюють над проєктом, отримує за свою роботу зарплатню.

Програма «Тихий вечір з Оленою Кравець» виходить на каналі «Дім» з грудня 2022 року і користується незмінною увагою глядачів. Загалом на всіх діджитал-майданчиках каналу «Дім», відео проєкту вже зібрало 47 млн переглядів. За понад рік в ефірі гостями Олени Кравець були військові, волонтери, музиканти, артисти, державні діячі, серед них: герої України — командир зенітного-ракетного підрозділу Сергій Побережець та льотчик-винищувач Андрій Герус, голова Миколаївської ОВА Віталій Кім, волонтер Михайло Пуришев, гурт TVORCHI, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, юні пластуни й пластунки Всеукраїнської організації «Пласт», Володимир Дантес, міністр освіти Оксен Лісовий, режисер Павло Остріков, бійці Третьої окремої штурмової бригади, Ніна Матвієнко, доброволець батальйону «Карпатська Січ» Олександр «Терен» Будько, Леся Нікітюк, лауреатка Нобелівської премії миру Олександра Матвійчук, Дмитро Монатік, волонтерка Тата Кеплер, режисер Антоніо Лукіч, радник головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного Юрій Тира (Степанич), Маша Єфросиніна, військовий, письменник Павло Вишебаба, військовий артист Михайло Озеров, Аміл та Раміл Насірови, бойовий медик Петро Конопля, волонтер Денис Христов та багато інших знакових особистостей.

Програма «Тихий вечір з Оленою Кравець» виходить на телеканалі «Дім» щосуботи о 20:00, також проєкт можна переглянути на сайті каналу «Дім» та на YouTube-каналі «Дім».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-