На Вінниччині цьогоріч послугою з соціально-психологічної адаптації скористаються 30 ветеранів із родинами - ОВА

На Вінниччині цьогоріч послугою з соціально-психологічної адаптації скористаються 30 ветеранів із родинами - ОВА

Укрінформ

На Вінниччині цьогоріч у пілотному проєкті зі впровадження соціальної послуги «соціально-психологічна адаптація для ветеранів та членів їх сімей» візьмуть участь 30 родин ветеранів.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив начальник Вінницької ОВА Сергій Борзов.

«Вінниччина долучається до пілоту з впровадження послуги «соціально-психологічна адаптація для ветеранів та членів їх сімей». Ми – третя область в Україні, яка буде пілотувати цей проєкт», - сказав Борзов.

За його словами, реалізація цього проєкту є украй актуальною і доцільною, позаяк дозволяє ветеранам, які повертаються після служби, разом зі своєю сім’єю отримати психоемоційне відновлення під час відпочинку разом зі своєю сім’єю.

Посадовець зазначає, що це дозволить їм налагодити і відновити спілкування в сім’ї, дружні відносини, отримати увесь необхідний комплекс допомоги від психологів і соціальних працівників, які будуть супроводжувати їх упродовж семи днів під час їхнього відпочинку в одному із відпочинкових закладів області.

«Але розуміючи важливість послідовності у реалізації цієї послуги, ветеран і його сім’я після проходження такого соціально-психологічного відновлення на базі відпочинку має бути підхоплений фахівцями соціально-психологічної допомоги в громаді. По завершенню їх перебування в закладі фахівцям з громади будуть надані рекомендації на що звернути увагу в роботі з цією сім’єю, щоб вони відчули, як її супроводжують на кожному етапі їхнього відновлення і повернення до життя»», - наголосив начальник ОВА.

Читайте також: Сергій Борзов: На Вінниччині бюджетним коштом оздоровлено близько 780 дітей захисників та захисниць

Він уточнив, що поточного року в області проведуть два таких пробних заїзди по 15 сімей. Проте наразі вже проводиться робота над тим, щоб цей пілотний проєкт мав продовження.

Задля цього в обласному бюджеті передбачили кошти на його впровадження в подальшому, а на нараді з очільниками громад було наголошено, що громади повинні прийняти відповідні зміни до місцевих програм підтримки та передбачити для своїх ветеранів і їх сімей кошти для отримання такої послуги.

Фото: Вінницька ОВА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-