Сергій Борзов: Підтримка ветеранів і їхніх родин – наш першочерговий пріоритет

Сергій Борзов: Підтримка ветеранів і їхніх родин – наш першочерговий пріоритет

Укрінформ

На Вінниччині влада вважає підтримку ветеранів та їхніх родин першочерговим пріоритетом і прагне збудувати чітку систему, яка дозволить забезпечити кожного із них належною допомогою, консультаціями і комплексом необхідних послуг.

Про це на нараді з питань ветеранської політики за участі представників громад області повідомив начальник Вінницької ОВА Сергій Борзов.

«Ветеранська політика - це пріоритет номер один, як в державі загалом, так і у кожній області, районі, і громаді. Розуміючи важливість підтримки родин наших захисників і захисниць, ще у червні 2022 року відродили програми підтримки таких сімей. Разом з головами громад у кожній громаді зустрічались з сім’ями військовослужбовців. Охопили більше 40 тисяч таких родин», - сказав Борзов.

За його словами, з березня 2023 року пріоритетну увагу обласна влада приділяє  сім’ям важкопоранених.

«Переважно це хлопці з ампутаціями. І не лише їм, а й їхнім рідним і близьким потрібна допомога. Мобільні бригади обласної військової адміністрації приїздять у ці родини. Питань маса – і оформлення документів, і ВЛК, і МСЕК, і отримання УБД, питання лікування та реабілітації. Все це ми крок за кроком відпрацьовуємо. Дивує не кількість питань, які потрібно вирішувати, а те, чому ці питання мають чекати, поки приїде мобільна група з обласної адміністрації. Чому ці сім’ї не отримують належної підтримки у себе в громаді? Важливо, щоб кожен ветеран та його сім’я отримувала необхідну підтримку не залежно від того, проживають вони у Вінниці, Жмеринці чи в Ольгополі», - зауважив начальник ОВА.

Він зазначив, що наразі діє низка державних програм підтримки ветеранів та їхніх родин, обласні та місцеві програми, а також програми підтримки від громадських організацій. Але не у всіх громадах ветерани та члени їх родин можуть отримати належні послуги, консультацію і допомогу.

Так, до 1 жовтня 2023 року усі громади мали перевірити власні профільні програми і привести їх у відповідність до обласної. Але тільки 35 громад затвердили місцеві програми підтримки військових та їх родин, ще 18 - включили заходи, які відповідають обласній програмі. Проте 10 громад області не тільки не затвердили окремі програми, але й не забезпечили виконання заходів, які містились у дорученні.  

Для комплексного вирішення цих питань на Вінниччині є нагальна потреба у створені в громадах ветеранських просторів, яких зараз в області є лише чотири.

Фото: Вінницька ОВА

Матеріал розміщено згідно пункту 3 статті 9 Закону України №270/96-ВР від 03.07.1996 та Закону України №2849-IX від 31.03.2023 та на підставі Договору про надання послуг №02 від 07.02.2024.

п.3 ст.9 Закону України №270/96-ВР від 03.07.1996: Інформаційний, авторський чи редакційний матеріал, в якому привертається увага до конкретної особи чи товару, який формує або підтримує обізнаність та інтерес глядачів (слухачів, читачів, користувачів) щодо цих особи чи товару та який розповсюджується за грошову чи іншу винагороду, повинен ідентифікуватися як реклама з дотриманням вимог цього Закону з використанням слова «реклама».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-