«ЄС» та «Голос» вимагають негайно скликати Раду через загрозу російського вторгнення

«ЄС» та «Голос» вимагають негайно скликати Раду через загрозу російського вторгнення

Відео
Укрінформ
Фракції «Європейська Солідарність» та «Голос» вимагають від Голови Верховної Ради Руслана Стефанчука негайно скликати позачергове засідання парламенту через загрозу широкомасштабного російського вторгнення.

Про це заявив колишній глава держави, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко біля Верховної Ради, повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу ЄС.

«Саме з цією метою ми сьогодні йдемо до Голови Верховної Ради з вимогою негайного скликання засідання ВР зараз, в суботу, запрошення президента, керівників оборонного блоку. Для того, щоб в закритому режимі скоординувати дії. Для того, щоб або зупинити політико-дипломатичним шляхом Путіна і можливе продовження агресії, або сконцентрувати зусилля для захисту держави», – сказав Порошенко.

Разом з лідеркою партії «Голос» Кірою Рудик та співголовою фракції «ЄС» Артуром Герасимовим він прийшов на невідкладну зустріч з Головою ВР. Порошенко закликав українців зберігати спокій, а владу – демонструвати рішучі дії та інформувати про них суспільство.

«Ми вимагаємо зараз рішучих дій влади. Реакції влади на ту тривожну інформацію, яка протягом учорашньої доби надходила з усіх столиць світу», – сказав Порошенко.

Він також вимагає негайно скликати РНБО за участі лідерів парламентських фракцій для обговорення пропозицій і розробки єдиного і спільного плану дій із захисту країни.

Читайте також: Данілов – про ймовірне вторгнення РФ: Ні інтернет, ні зв'язок відключати не збираємось

Як повідомляв Укрінформ, Рада національної безпеки і оборони України на засіданні у м. Харків у п’ятницю під головуванням Президента України Володимира Зеленського розглянула питання щодо забезпечення національної безпеки від внутрішніх та зовнішніх загроз.

Як повідомив на брифінгу по завершенні засідання Секретар РНБО України Олексій Данілов, це питання розглядалося у режимі «таємно». Доповідали представники розвідувальної спільноти, військові, окрему доповідь представив голова Державної прикордонної служби України Сергій Дейнеко.

Також, за його словами, окремо розглядалося питання про ризики для морського судноплавства України у зв’язку з перекриттям РФ під приводом проведення військово-морських навчань районів Чорного та Азовського морів. Із доповідями виступили представники Служби зовнішньої розвідки України, Головного управління розвідки Міністерства оборони України та командувач Військово-морських Сил Збройних Сил України контрадмірал Олексій Неїжпапа.

«Ми чітко розуміємо, що відбувається біля наших кордонів», - сказав О. Данілов.

Секретар РНБО України повідомив, що в режимі «таємно» також розглядалося питання стосовно отримання Україною міжнародної військово-технічної та фінансової допомоги.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-