Грузія в ПАРЄ не підтримала у резолюцію щодо визнання Росії диктатурою

Грузія в ПАРЄ не підтримала у резолюцію щодо визнання Росії диктатурою

Укрінформ
Керівна партія Грузії не голосувала у Парламентській асамблеї Ради Європи за резолюцію, де Росію визнають диктатурою і закликають не визнавати Путіна легітимним президентом після завершення його поточної каденції.

Про це повідомляє "Ехо Кавказу", передає Укрінформ.

За дану резолюцію у ПАРЄ проголосувала лише представниця опозиційної партії "Громадяни" Кетеван Туразашвілі. Члени "Грузинської мрії" не брали участі у голосуванні.

За словами голови делегації «Грузинської мрії» в ПАРЄ Іраклія Чіковані, частина представників партії влади перебуває як спостерігачі в Польщі, де 15 жовтня відбудуться парламентські вибори, «а я мав інші справи, які мене тримають тут».

Читайте також: Парламент Болгарії підтримав надання Грузії статусу кандидата на вступ до ЄС

«Я не збираюся узгоджувати пріоритети нашої діяльності з вами, по-перше. По-друге, суспільству я пояснив і сказав, що раніше, у різні роки, ми в різному складі були присутніми на сесіях (ПАРЄ, - ред.), тому тут немає жодного підґрунтя. Якщо ми обговорюємо щось із РФ або говоримо про щось, то це відбувається лише з одного завдання - це відновлення нашої територіальної цілісності та становище наших співгромадян на окупованих територіях», - заявив Чіковані.

На запитання журналістів про те, чи він сам погоджується, що Росія стала диктатурою, Чіковані сказав, що у РФ "є проблеми, пов’язані з повноцінною дією демократії". 

Читайте також: Грузія запроваджує безвізовий режим для Китаю

Нагадаємо: навесні 2023 року представники грузинської делегації у ПАРЄ не голосували за резолюцію щодо викрадення Росією українських дітей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-