Порошенко програв суд Зеленському щодо оприлюднення інформації про зв’язки з Медведчуком

Порошенко програв суд Зеленському щодо оприлюднення інформації про зв’язки з Медведчуком

Укрінформ
Експрезидент Петро Порошенко програв справу за позовом до чинного глави держави Володимира Зеленського щодо оприлюднення інформації про бізнес-зв’язки п'ятого президента з колишнім народним депутатом Віктором Медведчуком.

Про це свідчить постанова Великої палати Верховного суду від 19 жовтня 2023 року, передає Укрінформ.

Згідно з матеріалами справи, ідеться про слова Зеленського, який в одному з інтерв`ю сказав, що «з терористами, сепаратистами ОСОБА_2 (Медведчук – ред.) торгував, заробляв разом з п`ятим президентом», «ймовірно разом з колишнім президентом вони це робили і заробляли».

На думку позивача - Порошенка, чинний Президент України ухилявся оприлюднити в повному обсязі наявну у нього публічну інформацію, отриману від Служби безпеки України, розвідувальних органів або інших осіб щодо нього.

«Тому позивач звернувся до адміністративного суду з вимогами визнати протиправною бездіяльність Президента України, яка полягає у неоприлюдненні згаданої в інтерв`ю публічної інформації, а також зобов`язати відповідача оприлюднити цю інформацію, що становить суспільний інтерес», - зазначається у постанові.

Читайте також: У ДБР заявили, що суд підтвердив обґрунтованість підозри Порошенку

Верховний Суд у складі колегії суддів Касаційного адміністративного суду відмовив у задоволенні позову, із чим позивач не погодився і подав апеляцію на це рішення до Великої палати Верховного Суду.

Та, своєю чергою, змінила рішення суду першої інстанції лише у мотивувальній частині, а у в іншій частині рішення було залишено без змін.

Постанова є остаточною та оскарженню не підлягає.

Як повідомляв Укрінформ, Касаційний адмінсуд у складі Верховного Суду відмовився розглядати позов експрезидента Петра Порошенка до Bihus.Info і Президента Володимира Зеленського, у якому той просив суд зобов’язати журналістів оприлюднити телефонні розмови народного депутата від ОПЗЖ Віктора Медведчука.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-