Корнієнко пояснив, чому скасував закордонне відрядження Порошенка

Корнієнко пояснив, чому скасував закордонне відрядження Порошенка

Укрінформ
Перший заступник Голови Верховної Ради Олександр Корнієнко пояснив, чому підписав розпорядження про скасування закордонного відрядження керівника політичної сили "Європейська солідарність" Петра Порошенка.

Відповідне пояснення перший віцеспікер українського парламенту висловив у телемарафоні "Єдині новини", повідомляє Укрінформ.

"Він (Порошенко - ред.) вказував офіційною причиною (відрядження – ред.) участь у непарламентському заході, а в партійному – у саміті Міжнародний демократичний союз. Це спільнота партій, напевно, в яку входить "Європейська солідарність". Він писав, що паралельно з цим будуть відбуватися ще якісь зустрічі високого рівня. За нашими внутрішніми документами і внутрішніми принципами участь у партійних заходах допускається. Але, коли надійшов лист ДСК (для службового користування - ред.), який я не можу коментувати, ми були вимушені скасувати це відрядження", – сказав Корнієнко.

Водночас він запевнив, що Верховна Рада "у штатному режимі" працює у сфері парламентської дипломатії. "Продовжується оформлення закордонних відряджень депутатах із різних депутатський фракцій і груп, зокрема і "Європейської солідарності", – додав перший віцеспікер українського парламенту.

Як повідомлялося, лідер політичної сили "Європейська солідарність" Петро Порошенко 1 грудня заявив, що прикордонники не випустили його у відрядження до Польщі та Сполучених Штатів Америки.

Читайте також: МЗС відкликало з відрядження працівницю посольства, яка допомагала нелегалам з Азії потрапити до ЄС

Речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко в коментарі Укрінформу повідомив, що прикордонники не випустили Порошенко за кордон через те, що його відрядження було скасовано.

Згодом у мережі з‘явилася інформація, що розпорядження про скасування відповідного відрядження підписав перший заступник Голови Верховної Ради Олександр Корнієнко.

Фото: Олександр Корнієнко, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-