Лещенко застеріг політиків щодо використання їхніх заяв російською пропагандою

Лещенко застеріг політиків щодо використання їхніх заяв російською пропагандою

Укрінформ
Російська пропаганда намагається показати наявність внутрішніх суперечностей в Україні і використовує для цього заяви українських політиків, зокрема Петра Порошенка.

Про це на брифінгу заявив радник глави Офісу Президента Сергій Лещенко, передає кореспондент Укрінформу.

Лещенко зауважив, що російський пропагандист Володимир Соловйов прокоментував ситуацію зі скасованим відрядженням п'ятого Президента України Петра Порошенка, заявивши, що того “не пустили у відрядження в Польщу і США за вказівкою Офісу Президента, хоча у нього був необхідний документ від Голови Верховної Ради”.

Радник глави ОП підкреслив, що ці тези є неправдивими.

Читайте також: Стефанчук відповів на скарги про те, що депутатів не випускають за кордон

“По-перше, документ був відкликаний. По-друге, жодних вказівок Офіс Президента не давав. По-третє, все це є внутрішніми справами парламенту, який має сам ... розбиратися, хто може, а хто не може виїжджати за межі України у відрядження”, - зауважив Лещенко.

Він також зазначив, що статистика, яку надав Голова ВР Руслан Стефанчук, засвідчує, що представники партії “Європейська солідарність”, яку очолює Порошенко, виїжджають за кордон "частіше, ніж представники правлячої партії “Слуга народу”.

“Деякі з них провели за кордоном кожен четвертий день після початку повномасштабного вторгнення. Наприклад, очільниця Комітету Верховної Ради з євроінтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе за 648 днів повномасштабного вторгнення за кордоном провела 172, депутат Ірина Геращенко мала 12 відряджень тривалістю 101 день, депутат Артур Герасимов мав 18 відряджень тривалістю 128 днів тощо”, - сказав Лещенко.

За його словами, "розігруючи картину внутрішнього протистояння, деякі представники українського парламенту допомагають російській пропаганді доносити потрібні їй наративи". Кремлівська пропаганда активно використовує такі заяви "для того, щоб показати начебто відсутність в Україні демократії та наявність внутрішніх суперечностей”, сказав Лещенко.

Читайте також: Використання українських політиків в російських ІПСО можливе – експерт

Як повідомлялося, лідер політичної сили "Європейська солідарність" Петро Порошенко 1 грудня заявив, що прикордонники не випустили його у відрядження до Польщі та Сполучених Штатів Америки.

Речник ДПСУ Андрій Демченко в коментарі Укрінформу повідомив, що прикордонники не випустили Порошенка за кордон через те, що його відрядження було скасовано.

Перший заступник Голови Верховної Ради Олександр Корнієнко підтвердив, що він підписав розпорядження про скасування закордонного відрядження Порошенка.

Водночас у СБУ заявили, що Росія мала намір використати у своїх інформаційно-психологічних операціях зустріч Порошенка з прем’єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном, заплановану в межах поїздки українського політика за кордон.

Своєю чергою Голова ВР Руслан Стефанчук заявив, що керівництво парламенту погоджує не всі заяви на відрядження, оскільки окремі депутати "розпочали певні маніпуляції та зловживання".

За його словами, від початку повномасштабного вторгнення РФ фракція «Слуга народу», яка складається з 235 народних депутатів (52,22% від складу парламенту), отримала погодження 53,24% відряджень від загальної кількості, що становить 4,23 відрядження на одного народного депутата. Натомість фракція «Європейська солідарність», яка складається з 27 народних депутатів (6% від складу парламенту), отримала погодження 9,74% від загальної кількості відряджень, що становить 6,7 відрядження на одного депутата.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-