Прем’єр Фінляндії в новорічному зверненні згадав про війну в Україні

Прем’єр Фінляндії в новорічному зверненні згадав про війну в Україні

Укрінформ
Прем'єр-міністр Фінляндії Петтері Орпо у своєму новорічному зверненні до нації згадав про підтримку України на тлі російської агресії.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у пресрелізі фінського уряду.

«Вже майже два роки триває жорстока загарбницька війна Росії. Війна остаточно змінила безпекову ситуацію в Європі. Українці мужньо борються за свою країну, за Європу в цілому та за західні цінності. Фінський народ і держава продовжують твердо підтримувати Україну. Наші рішення на національному рівні, такі як збільшення потужностей виробництва важких боєприпасів, дозволяють підтримувати Україну в довгостроковій перспективі. Водночас ми також зміцнюємо власну обороноздатність», - заявив Орпо.

Він додав, що Фінляндія в рамках Європейського Союзу активно працює над тим, щоб Європа була єдиною з Україною.

Читайте також: Європа вступає у «нову холодну війну» з Росією - міністр оборони Фінляндії

«Початок переговорів про вступ з Україною посилає українському народу меседж надії: місце України - в ЄС. Вітаючи Україну в блоці, європейські країни також зобов’язуються підтримувати Україну в довгостроковій перспективі», - додав глава фінського уряду.

Як повідомляв Укрінформ, результати опитування, проведеного фінським аналітичним центром «Тоіво» свідчать про те, що фіни виступають за підтримку України у боротьбі з агресією РФ.

Фото: LEHTIKUVA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-