Порошенко оскаржує скасування керівництвом Ради свого відрядження за кордон

Порошенко оскаржує скасування керівництвом Ради свого відрядження за кордон

Укрінформ
Народний депутат Петро Порошенко оскаржує у Львівському окружному адмінсуді скасування першим заступником Голови Верховної Ради Олександром Корнієнком свого відрядження за кордон.

Підготовче засідання у цій справі суд провів 17 січня, повідомив Укрінформу адвокат експрезидента Ігор Головань.

«Ми вимагаємо визнати незаконним розпорядження пана Корнієнка про скасування відрядження Петра Порошенка за кордон, а також позиваємося до прикордонників через їх рішення про те, що його не випустили з країни. Крім того, ми вимагаємо стягнути збитки близько мільйона гривень, які були завдані цими рішеннями», - сказав адвокат.

За словами Голованя, суд переніс на 7 лютого підготовче засідання у цій справі на прохання представника першого віцеспікера.

Читайте також: Перед спробою зустрітися з Орбаном Порошенко отримав від Угорщини понад ₴37 мільйонів - ЗМІ

Як повідомлялося, лідер партії «Європейська солідарність» Петро Порошенко 1 грудня заявив, що прикордонники не випустили його у відрядження до Польщі та США.

Речник ДПСУ Андрій Демченко в коментарі Укрінформу повідомив, що прикордонники не випустили Порошенка за кордон через те, що його відрядження було скасовано.

Перший заступник Голови Верховної Ради Олександр Корнієнко підтвердив, що підписав розпорядження про скасування закордонного відрядження Порошенка. Він пояснював своє рішення отриманням листа від СБУ з приміткою «для службового користування».

За даними СБУ, Порошенко планував під час поїздки зустрітися із прем'єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном, а Росія мала намір використати у своїх інформаційно-психологічних операціях цю зустріч.

Фото: Петро Порошенко / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-