Питання України та надання їй зброї залишається на порядку денному ПАРЄ - Мезенцева

Питання України та надання їй зброї залишається на порядку денному ПАРЄ - Мезенцева

Укрінформ
Україна лишається на порядку денному у Парламенській асамблеї Ради Європи, де звучить підтримка надання більших пакетів озброєння, закриття неба, надання більше систем ППО.

Про це повідомила народний депутат України від парламентської фракції «Слуга народу», голова постійної делегації Верховної Ради в ПАРЄ Марія Мезенцева під час брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ.

«В ПАРЄ Україна лишається на порядку денному і кулуарно, і публічно», - поінформувала вона.

Читайте також: У Страсбурзі стартує зимова сесія ПАРЄ - говоритимуть і про становище українських дітей

За словами голови постійної делегації ВР, в Парламентській асамблеї Ради Європи звучить підтримка надання Україні більших пакетів озброєння, в тому числі для закриття неба, тобто надання систем ППО.

«Щойно після засідання політгрупи говорила з очільником групи соціалістів, німцем Франком Швабе стосовно надання Україні Німеччиною Taurus. Він запевнив, що технічне рішення по голосуванню Бундестагу все ж таки буде знайдено», - наголосила Мезенцева.

Народна обраниця зауважила, що таке рішення Німеччини є дуже важливим для Української держави, українського народу, а також для Сил оборони.

Читайте також: Виробник Taurus заявив, що зможе швидко поповнити запаси ракет у разі постачання Україні

«Ми використовуємо всі можливості, щоб говорити, в тому числі і про важливий інструмент захисту прав людини, що на сьогодні - зброя», - резюмувала вона.

Як повідомляв Укрінформ, Польща передала новий оборонний пакет для України.

Німецька компанія Taurus Systems GmbH спростувала заяву експерта Соціал-демократичної партії Німеччини з питань оборони Йоганнеса Арльта про те, що оборонна промисловість Німеччини не зможе швидко поповнити запаси ракет у разі постачання їх Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-