У Мін’юсті бачать позитивні сигнали з Конгресу США щодо ухвалення допомоги Україні

У Мін’юсті бачать позитивні сигнали з Конгресу США щодо ухвалення допомоги Україні

Укрінформ
Палата представників, а також Сенат американського Конгресу надсилають оптимістичні сигнали щодо остаточного ухвалення законопроєкту з додатковими асигнуваннями на потреби нацбезпеки США, який містить допомогу Україні.

Про це заявив у середу під час пресконференції у посольстві України у Вашингтоні міністр юстиції України Денис Малюська, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Люди (в Конгресі США – ред.), з якими ми спілкувалися впродовж цих днів, налаштовані достатньо оптимістично, тому ми можемо повернутися в Україну з меседжем, що є хороші шанси нарешті отримати підтримку від Сполучених Штатів», - підкреслив Малюська.

За його словами, після зустрічей із американськими законодавцями з обох партій він усвідомив, що існує достатня кількість тих, хто готовий проголосувати за проєкт закону з новим пакетом допомоги для України. У цьому контексті Малюська повідомив, що, зі свого боку, подякував за вже надану підтримку, а також розповів конгресменам та сенаторам, які нагальні потреби зараз має Україна.

Міністр також висловив сподівання, що допомога з боку США буде ухвалена в ближчому майбутньому. На його думку, це є питанням технічних процедур.

Читайте також: Демократи в Конгресі ініціювали збір підписів за допомогу Україні в обхід спікера Джонсона

У відповідь на запитання, чи погодиться Україна на те, щоби пряма бюджетна допомога в розмірі $8,5 мільярда була надана їй у кредит, міністр зазначив, що остаточне рішення ухвалюватимуть уряд й зокрема Міністерство фінансів. Він підкреслив, що перевага в цьому питанні була би однозначно віддана гранту, але в нинішній ситуації українська сторона розглядатиме всі пропозиції.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні Держдеп США висловив позицію, що не вважає прийнятним надання Україні позик замість прямої допомоги в той час, як країна намагається відновити свою економіку та зменшити залежність від зовнішньої підтримки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-