Україна в ОБСЄ: Російські війська можна вигнати, але це залежить від кількості снарядів

Україна в ОБСЄ: Російські війська можна вигнати, але це залежить від кількості снарядів

Укрінформ
Російські війська можна зупинити та вигнати за межі української території, але це залежить від кількості артилерійських снарядів і ракет, які має Україна.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявила заступниця очільника української місії при ОБСЄ Вікторія Кувшинникова під час засідання Постійної ради ОБСЄ у четвер у Відні.

"Російську диктатуру ще можна зупинити на лінії фронту від Харківщини до Херсонщини та змусити її відступити за межі України. Це залежить від кількості артилерійських снарядів і ракет, які має Україна. Все дуже просто", - сказала вона.

Дипломатка наголосила, що це "було б найкращою інвестицією в європейське майбутнє, безпеку і процвітання", а тому "сьогодні настав час для сильних рішень і відповідального лідерства".

Кувшинникова нагадала, що перед повномасштабним вторгненням 24 лютого 2022 року росіяни відкинули ініціативу тодішнього Польського головування в ОБСЄ розпочати оновлений діалог про європейську безпеку, сподіваючись захопити Україну військовим шляхом.

"Росія зробила це, оскільки була впевнена, що Київ буде захоплений за три дні, а російські танки в Україні зустрічатимуть з квітами. Нічого цього не сталося. І, зіткнувшись з опором України та рішучістю проукраїнської коаліції, зрозуміло, чому росіяни були б раді перекласти відповідальність та отримати дипломатичним шляхом те, чого вони не змогли досягти військовим шляхом", - зазначила дипломатка.

Вона наголосила, що "Україна, як ніхто інший, хоче миру" і саме тому Україна разом з партнерами готується до Глобального саміту миру, "щоб розробити конкретні плани, як відновити справедливий мир".

Читайте також: Росія може скористатися нестачею боєприпасів через затримку військової допомоги Україні від США - ISW

"І якщо Кремль щиро зацікавлений у мирі, він може просто вивести свої війська з України, за межі наших міжнародно визнаних кордонів. Одним рішенням. Рішенням однієї людини. Все так просто", - сказала Кувшинникова.

Разом із тим, заступниця очільника місії України при ОБСЄ вказала на те, що президент РФ Путін у своєму вчорашньому інтерв’ю чітко висловився про мирні переговори, сказавши, що "було б безглуздо з нашого боку починати переговори з Україною тільки тому, що у неї закінчуються боєприпаси".

"Це все, що ми повинні пам'ятати про ставлення Росії до дипломатії та миру… Це знову і знову доводить, що Росія не змінила своїх цілей – знищити українську державність і підкорити українців", - заявила Кувшинникова.

Як повідомляв Укрінформ, Брюссель проводить аудит того, скільки зброї держави-члени ЄС надали Україні після повномасштабного вторгнення Росії на тлі заяв про те, що деякі країни відправили менше озброєння Києву, ніж могли.

Фото: Генштаб ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-