Україна в ОБСЄ: З початку березня Росія скинула 200 авіабомб на Сумщину

Україна в ОБСЄ: З початку березня Росія скинула 200 авіабомб на Сумщину

Укрінформ
Росія з початку березня скинула 200 авіабомб на населені пункти Сумщини, намагаючись помститися населенню за те, що її війська було вигнано з регіону два роки тому.

Як передає власний кореспондент Укрінформу, про це заявила заступниця очільника української місії при ОБСЄ Вікторія Кувшинникова під час засідання Постійної ради цієї організації у четвер у Відні.

"З початку березня російська авіація скинула майже 200 керованих бомб лише на населені пункти Сумської області. Кожна така бомба важить від 500 кг до 1,5 тонн. Росія систематично перетворює на руїни села та об'єкти цивільної інфраструктури", - сказала вона.

Кувшинникова поінформувала делегації країн учасниць, що лише минулої доби Росія здійснила 136 обстрілів Сумщини з різних видів зброї.

Читайте також: Кулеба після ракетної атаки на Київ закликав Конгрес США розблокувати допомогу Україні

"Росія продовжує мститися людям за те, що їх витіснили з Сумської області два роки тому. Така ж доля спіткала наших людей і на Херсонщині. Оскільки Москва не приймає реальності, що ніхто не хоче бачити Росію в Україні, вона продовжує вбивати і руйнувати. Руйнувати і вбивати. Щодня і щоночі Росія збільшує кількість вбитих і поранених", - зазначила українська дипломатка.

Кувшинникова додала, що лише один удар по Одесі минулої п'ятниці забрав життя 21 людини та залишив понад 70 поранених – "це був подвійний удар, спрямований на вбивство працівників служби екстреного реагування, які прибули на місце події, щоб допомогти пораненим". Крім того, вчорашній напад на Харків, який росіяни атакують щодня першого дня вторгнення, призвів до п'яти загиблих і п'яти поранених. Поруч з цим, у четвер Росія знову здійснила ракетну атаку на Київ, внаслідок чого щонайменше 13 людей отримали поранення.

Заступниця очільника української місії при ОБСЄ наголосила на важливості продовження та посилення підтримки України у реалізації нею свого права на самооборону. За її словами, ескалація цієї жорсткої російської війни "відбувається лише тоді, коли в України немає достатніх засобів, щоб стримати й зупинити Росію".

Як повідомляв Укрінформ, Велика Писарівка найбільше потерпає від російських авіаударів та обстрілів на Сумщині — селище зруйноване на 40%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-