США в ОБСЄ закликали покарати Росію за атаки на міста та енергооб'єкти України

США в ОБСЄ закликали покарати Росію за атаки на міста та енергооб'єкти України

Укрінформ
ОБСЄ як організація має також притягнути Росію до відповідальності через її сьогоднішню масовану атаку на українські міста та об’єкти критичної інфраструктури.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявила тимчасово повірена у справах США при ОБСЄ Кетрін Брукер під час засідання Постійної ради цієї організації у Відні.

"Жорстока кампанія Росії призвела до незліченної кількості жертв. Поки ми очікуємо на точну кількість жертв цієї останньої атаки, закономірність очевидна: Росія несе відповідальність за жахливу загибель людей. Її атаки мають бути негайно припинені. Вкрай важливо, щоб ми, як ОБСЄ, притягнули Росію до відповідальності за ці дії – дії, які явно суперечать зобов'язанням, взятим на себе всіма державами-учасницями, включно з Росією, в рамках цієї організації", - сказала вона.

Брукер підкреслила, що РФ вже давно реалізує "систематичну та цілеспрямовану стратегію, спрямовану на те, щоб підірвати енергопостачання України, а отже, її населення та економіку".

"Ці атаки, включно з минулорічним руйнівним обстрілом дамби в Новій Каховці, є похмурим нагадуванням про правила гри президента Путіна та демонструють бездушну зневагу до людського життя. Як ще можна пояснити невибіркові атаки, що призводять до масових смертей і руйнувань, або регулярні російські атаки на цивільну інфраструктуру, що спричинило зростання цін на продукти харчування та енергоносії не лише в Європі, а й в усьому світі", - заявила американська дипломатка.

Читайте також: Артилерія та дрони-камікадзе: ворог за день десять разів атакував Нікополь

Як повідомлялося, 22 березня російські війська здійснили безпрецедентну ракетно-авіаційну атаку по Україні.

З четвертої години ранку ворог почав завдавати ракетних ударів по Запоріжжю та області. Пролунало близько 20 вибухів. Зруйновано 7 приватних будинків, десятки - пошкоджені. Найбільших руйнувань зазнала Дніпровська ГЕС. Наразі рух греблею закрито.

Запорізька АЕС втратила одну лінію живлення, згодом її роботу відновили.

Фото з соцмереж

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-