Дипломати Центральноєвропейської п'ятірки обговорили підтримку України та розширення ЄС

Дипломати Центральноєвропейської п'ятірки обговорили підтримку України та розширення ЄС

Фото
Укрінформ
Глави дипломатичних відомств C5 (Central 5) – Австрії, Словаччини, Словенії, Чехії і Угорщини – обговорили у вівторок, 26 березня, в Любляні ситуацію в Україні та розширення Європейського Союзу.

Про це інформує МЗС Чеської Республіки, передає Укрінформ.

«Я наголосив на необхідності збільшення підтримки України в усіх сферах, включаючи військову допомогу. Останні два роки показали нам важливість єдності ЄС, і сьогодні ми також вирішували інші виклики, які стоять перед нами, включаючи прискорення процесу розширення ЄС процесу», – заявив глава чеської дипломатії Ян Ліпавський.

Він також сказав, що країни регіону Західних Балкан, Україна та Молдова мають повну підтримку Праги на шляху до членства в Європейському Союзі.

Ліпавський зауважив, що такі регіональні формати як С5 дозволяють знаходити спільні інтереси з партнерами з центральноєвропейського регіону, які потім є можливість реалізувати в рамках ЄС і на інших міжнародних майданчиках.

Читайте також: Стійкість України була б неможливою без своєчасних рішень ЄС - Стефанішина

На запрошення глави МЗС Словенії Тані Файон у Любляні зустрілися чеський міністр Ян Ліпавський, угорський Петер Сійярто, австрійський Александр Шалленберг і словацький Юрай Бланар. На порядку денному були агресія Росії проти України, реформи ЄС, а також робочий обід із міністром закордонних справ Чорногорії Філіпом Івановичем.

Зустріч у Любляні є одинадцятою зустріччю Центральноєвропейської п'ятірки. Формат C5 виник спонтанно під час першої хвилі пандемії. З часом міністри почали обговорювати й актуальні питання зовнішньої політики.

Фото: © MZV ČR / MFA CZ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-