Росія у Радбезі ООН більше не приховує військової співпраці з КНДР - Кулеба

Росія у Радбезі ООН більше не приховує військової співпраці з КНДР - Кулеба

Укрінформ
Вето Росії на проєкт резолюції Ради безпеки ООН про продовження мандату групи експертів Комітету з санкцій проти Північної Кореї є фактично зізнанням у військовій співпраці Москви з Пхеньяном.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в соцмережі X, передає Укрінформ.

Він поінформував, що Росія була єдиною країною, яка наклала вето на проєкт резолюції Ради безпеки ООН про продовження мандату групи експертів Комітету з санкцій 1718, що стежить за санкціями, включаючи ембарго на поставки зброї, проти Північної Кореї.

Глава МЗС України назвав це рішення фактично зізнанням: «Москва більше не приховує військової співпраці з Північною Кореєю в отриманні зброї та боєприпасів у порушення санкцій, а також використання північнокорейської зброї у війні проти України».

На думку Кулеби, сьогоднішнє голосування є ще одним прикладом того, як незаконна присутність Росії в Раді Безпеки ООН ставить під загрозу глобальну безпеку. 

«Ми закликаємо всі миролюбні країни рішуче засудити вето Росії та об’єднатися з Україною в боротьбі проти російської агресії та поширення терору та беззаконня у всьому світі», – наголосив міністр.

Читайте також: США обурилися спробами Росії перешкодити санкціям ООН проти Північної Кореї

Очільник української дипломатії також показав фото уламків північнокорейської ракети, якою РФ вдарила по Харкову на початку цього року, закликавши перемогти путінський режим шляхом рішучих і колективних дій, щоб гарантувати, що такі жахливі фотографії не з’являться в інших країнах і кутках світу.

Як повідомляв Укрінформ, КНДР і Росія значно збільшили масштаби співпраці після зустрічі Кім Чен Ина та Володимира Путіна у вересні минулого року. Пхеньян передає Москві зброю та боєприпаси в обмін на продовольство, енергоносії й технічну підтримку в реалізації своїх програм розробки озброєння.

Росія вже дозволила постачати нафту безпосередньо до КНДР всупереч санкціям ООН.

 Фото: ELTA / ANDRIUS UFARTAS

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-