Нідерланди виділяють €10 мільйонів на підтримку України у розслідуванні воєнних злочинів

Нідерланди виділяють €10 мільйонів на підтримку України у розслідуванні воєнних злочинів

Укрінформ
Нідерланди виділяють 10 мільйонів євро на підтримку розслідування та прокуратури України.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу в Гаазі, про це міністр закордонних справ Нідерландів Ганке Брюїнс Слот заявила на підсумковій пресконференції за результатами міжнародної конференції "Відновлення справедливості для України" в Гаазі.

“Цього року Нідерланди виділяють 10 мільйонів євро на підтримку розслідування та прокуратури України. Безкарність процвітає через мовчання. Сьогодні ми висловились. Ми сказали це єдиним, зрозумілим і гучним голосом. Ми не визнаємо безкарності. Ні в Україні, ні деінде”, - сказала вона.

Вона також зазначила, що до Реєстру збитків, завданих агресією РФ проти України було подано перші заяви.

“Сьогодні їх понад 100, а менш як 18 місяців тому це була лише ідея”, - сказала вона.

Читайте також: Угода між Україною й Польщею про розслідування воєнних злочинів майже готова до підписання - Клименко

Як повідомляв Укрінформ, у Гаазі на міжнародній конференції "Відновлення справедливості для України" оголосили про запуск подання заяв до Реєстру збитків, завданих агресією РФ проти України. Реєстр починає приймати заяви на компенсацію шкоди постраждалим від збройної агресії РФ. Поки що йдеться про одну категорію заявників, а саме пошкодження або знищення житлового майна. Загалом Реєстр налічуватиме понад 40 категорій. Реєстр збитків завданих агресією РФ проти України – це перша складова глобального компенсаційного механізму, розробку якого ініціювало Міністерство юстиції України ще у травні 2022 року разом із міжнародними партнерами. Передбачається, що компенсаційний механізм включатиме Реєстр збитків, та в майбутньому – комісію з розгляду заяв та відповідний фонд.

Фото з сайту clarusapex.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-