Жовква обговорив з гендиректором Європейського бюро МЗС Японії проєкт безпекової угоди

Жовква обговорив з гендиректором Європейського бюро МЗС Японії проєкт безпекової угоди

Фото
Укрінформ
Заступник керівника Офісу Президента Ігор Жовква та генеральний директор Європейського бюро Міністерства закордонних справ Японії Накагоме Масаші обговорили проєкт двосторонньої безпекової угоди на виконання Спільної декларації G7.

Про це повідомили в ОП, передає Укрінформ.

Сторони висловили сподівання, що лідери держав зможуть підписати угоду за найближчої нагоди.

Жовква, серед іншого, подякував японській стороні за незмінну підтримку України в боротьбі з російською агресією.

Він відзначив чітку позицію Японії від початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну та її санкційний тиск на країну-агресора, зокрема, за напрацюваннями Міжнародної групи Єрмака-Макфола.

В ОП нагадали, що торік Президент Володимир Зеленський запросив Японію долучитися до участі в підготовці Глобального саміту миру, який пройде влітку у Швейцарії.

«Очікуємо на представлення Японії на майбутньому саміті миру на найвищому рівні. Розраховуємо також на сприяння із залучення до саміту якомога більшої кількості країн Глобального Півдня», - заявив Жовква.

Повідомляється, що Україна та Японія домовилися про подальший графік роботи та скоординували співпрацю в межах найближчих міжнародних заходів.

Читайте також: Безпекова угода з Японією буде укладена у найближчому майбутньому - ОП

Як повідомляв Укрінформ, 12 липня 2023 року на полях саміту НАТО у Вільнюсі лідери країн G7 погодили Спільну декларацію про підтримку України. У документі йшлося, зокрема, про роботу над конкретними двосторонніми довгостроковими зобов'язаннями та домовленостями у сфері безпеки.

На сьогодні двосторонні безпекові угоди вже підписані з Великою Британією, Францією, Німеччиною, Данією, Канадою, Італією, Нідерландами, Фінляндією, Латвією.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-