Україна планує відкрити у Латинській Америці п’ять нових посольств

Україна планує відкрити у Латинській Америці п’ять нових посольств

Ексклюзив
Укрінформ
Міністерство закордонних справ запропонувало на розгляд Президенту Володимиру Зеленському п’ять країн, де вважає за доцільне відкрити нові посольства.

Про це заявила заступниця міністра закордонних справ Ірина Боровець в інтерв'ю Укрінформу.

"Ми запропонували Президенту п’ять країн і очікуємо схвалення рішення", - сказала вона.

У відповідь на запитання, чи відомо про аналогічні плани латиноамериканських країн щодо України, заступниця міністра повідомила, що в Україні фізично присутні два посли – Бразилії і Аргентини, є посольство Мексики, але посол поки відсутній, можливо після цьогорічних виборів новий президент Мексики призначить нового, є посли за сумісництвом з шести латиноамериканських держав.

Читайте також: Україна відкрила посольство у Мозамбіку

"Але поки що офіційно ніхто додатковий не звертався – все ж таки у нас триває війна. Я думаю, тут ми маємо зробити перший крок. Як тільки ми покажемо серйозність відносин і почнемо діалог із тими країнами, де ми хочемо відкрити посольства, відповідно, парадигма сприйняття України зміниться і, можливо, на нас по-іншому подивляться. Тому не треба боятися робити перші кроки», - вважає заступниця глави МЗС.

Як повідомляв Укрінформ, Україна 15 квітня офіційно відкрила посольство у Мозамбіку, 12 квітня - у Республіці Кот-д’Івуар, а 10 квітня - в Демократичній Республіці Конго.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-