Шольц сподівається на активізацію дипломатичних зусиль задля завершення війни в Україні

Шольц сподівається на активізацію дипломатичних зусиль задля завершення війни в Україні

Укрінформ
Канцлер ФРН Олаф Шольц має намір продовжувати надавати Україні військову допомогу і водночас активізувати дипломатичні зусилля задля завершення війни.

Про це він заявив, підбиваючи підсумки переговорів із керівництвом Китаю, передає кореспондент Укрінформу.

«Важливо, щоб для Німеччини, як і для багатьох друзів України, було зрозуміло, що ми будемо підтримувати Україну так інтенсивно і так довго, як це необхідно, і водночас будемо сприяти дипломатичним зусиллям, якими опікується дуже інтенсивно й Україна», - заявив канцлер.

За словами Шольца, під час його візиту в Пекін були отримані сигнали, які свідчать про широку підтримку і розуміння необхідності продовження розпочатих у Копенгагені, Джидді, Валлетті, Давосі розмов. Подібні обговорення заплановані і на майбутнє, додав політик.

«Я вважаю, що це необхідний прогрес. Тому що окрім військової підтримки України з боку Німеччини та її друзів і союзників є також питання дипломатії – і саме це зараз у центрі уваги… Для мене дуже важливо, щоб було ясно, що Путін не може просто продовжувати цю війну, як він її почав», - заявив глава німецького уряду.

Читайте також: Шольц закликав Сі Цзіньпіна сприяти миру в Україні

Заступник речника федерального уряду Вольфганг Бюхнер на брифінгу в середу назвав «позитивним» те, що Берлін і Пекін обговорюють питання «мирних конференцій». У Німеччині вітають усі мирні ініціативи стосовно завершення війни в Україні, додав Бюхнер.

Як повідомлялось, Глобальний саміт миру має відбутися у Швейцарії на рівні лідерів країн-учасниць Української формули миру. Він проходитиме 15-16 червня.

Посол Китаю у Швейцарії Ван Шитін заявляв, що влада КНР розглядає можливість участі у саміті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-