Депутати ПАРЄ закликали Конгрес США продовжити підтримку України

Депутати ПАРЄ закликали Конгрес США продовжити підтримку України

Лист
Укрінформ
Депутати Парламентської асамблеї Ради Європи звернулися до Конгресу США із закликом продовжувати підтримку України на тлі російської агресії.

Як передає Укрінформ, відповідний лист із закликом опублікував у соцмережі Х президент ПАРЄ Теодорос Русопулос.

«Україна зараз як ніколи потребує нашої допомоги, і не лише підбадьорливими словами, а й конкретними діями. Від цього залежать людські життя, і я рішуче підтримую заклик членів ПАРЄ до Конгресу США щодо продовження підтримки України проти російської агресії», - написав він.

Читайте також: З початку повномасштабної війни США надали Україні близько $23 мільярдів бюджетної допомоги

У самому листі, який підписали 40 парламентаріїв із різних країн, включно з Русопулосом, йдеться про те, що нині підтримка самозахисту українців є першочерговим завданням.

«Йдеться не тільки про захист однієї держави, а й збереження колективного миру, стримування майбутніх конфліктів та дотримання міжнародного права. Рішення, які ухвалює Конгрес США, рішуче формуватимуть у майбутньому відносини у світі та захищатимуть принципи демократії, права людини та верховенство права, які ми поділяємо з вами. Ваша підтримка в цей час є надважливою заради цих цінностей та майбутнього», - зазначають члени ПАРЄ.

Читайте також: Конгресу США пропонують дозволити конфіскацію активів Росії на користь України - Маркарова

Як повідомляв Укрінформ, президент Парламентської асамблеї Ради Європи Русопулос на зустрічі із Головою Верховної Ради Русланом Стефанчуком у Страсбурзі наголосив на подальшій підтримці України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-