G7 обговорила ініціативу Німеччини з пошуку систем ППО для України

G7 обговорила ініціативу Німеччини з пошуку систем ППО для України

Укрінформ
Партнери по G7 обговорили питання збільшення допомоги Україні в постачанні систем ППО.

Про це заявила міністр закордонних справ ФРН Анналена Бербок на пресконференції за результатами зустрічі голів країн «Групи семи» на Капрі, Італія, передає кореспондент Укрінформу.

«Для того, щоби запобігти найгіршому, Україна потребує кращої захисної парасольки, кращої ППО, і прямо зараз, негайно», - заявила міністр.

Вона нагадала, що Німеччина вже зробила конкретний внесок, вирішивши передати додаткову, третю систему Patriot. Дипломат зауважила, що разом із міністром оборони Борисом Пісторіусом запустили «акцію з пошуку по всьому світу доступних систем ППО для України». Ця ініціатива стала основною, за її словами, темою на нинішній зустрічі голів МЗС G7.

Очільниця німецького МЗС закликала «кожного друга України» зробити свій внесок у захист українських міст і центрів критичної інфраструктури.

У галузі енергетики не вистачає, фактично, всього, констатувала Бербок і підкреслила, що Путін цілком свідомо руйнує об’єкти енергетики, без яких неможлива нормальна життєдіяльність, і таким чином хоче посіяти страх серед українців.

Глава німецької дипломатії відзначила роль G7 у наданні та координації допомоги Україні. Вона поінформувала, що участь у зустрічі в четвер взяли український колега Дмитро Кулеба та генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг. G7 разом з НАТО вивчають, як краще просувати німецьку ініціативу щодо ППО, сказала дипломат і нагадала, що це питання розглядатиметься на Раді Україна-НАТО.

Читайте також: Росія має заплатити за шкоду, яку завдає Україні - міністри закордонних справ G7

Бербок також привітала «довгоочікувані позитивні сигнали» в позиції американських законодавців. Ці позитивні зрушення треба використати якнайкраще, додала вона.

Німецька міністр також згадала «дедалі тісної, на очах всього світу, співпраці Китаю з Росією, яка веде протизаконну агресивну війну проти України».

«Ми цього не можемо прийняти… В жодному випадку ми не можемо толерувати, коли будь-яка країна світу допомагає путінський військовій машині», - підкреслила Бербок. G7, сказала вона, вимагає від Пекіна використати свій вплив на Путіна, про що вчергове було заявлено під час зустрічі на Капрі.

Як повідомлялось, зустріч проходила під головуванням Італії. G7 об’єднує найбільші демократичні та економічно найпотужніші держави світу.

Фото: GermanyDiplo / Х

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-