Сенат США провів перші успішні голосування щодо законопроєкту з допомогою для України

Сенат США провів перші успішні голосування щодо законопроєкту з допомогою для України

Укрінформ
Верхня палата Конгресу США відхилила ініціативу республіканця Майка Лі, яка могла заблокувати швидке просування проєкту закону H.R.815 із зовнішньою допомогою, а також підтримала рішення завершити дебати по законопроєкту.

Голосування відбулися в вівторок у Сенаті США, передає власний кореспондент Укрінформу.

Так, ультраправий республіканець Майк Лі, який неодноразово виступав проти допомоги Україні, вніс поправку, яка мала заблокувати зусилля лідера демократів Чака Шумера провести розгляд H.R.815 без внесення поправок. Ініціативу сенатора Лі підтримали лише 46 законодавців зі 100-мандантої палати, вона не пройшла.

Читайте також: Допомога від США: на яку зброю чекаємо та як це вплине на війну

Далі сенатори проголосували за припинення дебатів по законопроєкту H.R.815. Для ухвалення цієї норми, за процедурою, необхідно було зібрати щонайменше 60 голосів. Таким чином, припинення дебатів підтримали 80 законодавців, і лише 19 виступили проти.

Це відкрило шлях для винесення проєкту закону із зовнішньою допомогою на загальне голосування за спрощеною процедурою, проведення якого очікується пізніше цього ж дня.

Як повідомляв Укрінформ, законопроєкт передбачає виділення загалом $95 млрд зовнішньої допомоги, в тому числі, понад $60 млрд для України. Палата представників уже прийняла цю законодавчу ініціативу минулої суботи. Після ухвалення документа в Сенаті він має надійти на підпис президента США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-