Перемога у цивільному житті: можливості для ветеранів та ветеранок на шляху професійного зростання

Перемога у цивільному житті: можливості для ветеранів та ветеранок на шляху професійного зростання

Укрінформ
18 квітня, 12:00 - пресконференція на тему: "Перемога у цивільному житті: можливості для ветеранів та ветеранок на шляху професійного зростання". 

Організатори: Медіацентр Україна-Укрінформ.

Спікери: Каріна Дорошенко - заступник виконавчого директора Українського ветеранського фонду; Олена Мельник - заступник директора Департаменту реалізації політики зайнятості Державного центру зайнятості; Олександр Куклишин - співавтор посібника «Як досягти кар'єрного успіху після військової служби», голова ГО «Зелена Смуга»; Олександр Голопотелюк - голова Правління ГО «Ветеранс ХАБ ОДЕСА»; Марічка Петрова-Мацюк -  голова ГО «Всеукраїнська Ліга Українських Жінок»; Гліб Антонов - ветеран, фінансовий директор БФ NOVA UKRAINE USA;  Ігор Нощенко -  керівник БО «Нова Юкрейн».

Чому це цікаво?

У ході заходу відбудеться презентація та обговорення реалізованих проєктів для ветеранів та ветеранок щодо їх підтримки у працевлаштуванні. 

Окрім цього, під час пресконференції відбудеться презентація  посібника «Як досягти кар'єрного успіху після військової служби», який надає дієві рекомендації та інструменти, необхідні для визначення майбутньої кар’єри, а також окреслює подальші кроки для досягнення успіху в обраній цивільній справі після закінчення військової служби.

Формат заходу – офлайн (Зала 1).

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 1).

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на ютуб-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/@UkrinformTVа також ютуб-каналі Ukraine Media Center Ukrinform: https://www.youtube.com/@mediacenterukraine-ukrinfo5672/aboutна фейсбук-сторінці Ukraine Media Center Ukrinform: https://www.facebook.com/UkraineMediaCenter/.

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. У разі демонстрації ролика в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

Після війни ветеранська спільнота України налічуватиме близько 5 млн осіб – Український ветеранський фонд

Після завершення війни ветеранська спільнота України буде становити близько 5 мільйонів осіб.

Про це заступник виконавчого директора Українського ветеранського фонду Каріна Дорошенко сказала під час пресконференції в Медіацентрі Україна – Укрінформ «Перемога у цивільному житті: можливості для ветеранів та ветеранок на шляху професійного зростання».

«По завершенні війни ми матимемо близько 5 мільйонів людей ветеранської спільноти. Зважаючи на те, що зараз в Силах оборони близько мільйона осіб, то маємо розуміти, що сюди варто додатково включати категорію їх родин, а також родин загиблих», – сказала Дорошенко.

Вона підкреслила, що ветеран - це не про пільги, а ветеран має перетворюватись на людину, яка про можливості.

«Саме для ветеранів потрібно надавати ці можливості, зокрема: профорієнтацію, освітні програми, програми працевлаштування. З війною, з досвідом бойових дій цінності змінюються, з'являються нові компетенції, саме ці компетенції потрібно правильно використовувати у цивільному житті», – наголосила Дорошенко.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні близько 30% ветеранів мають статус безробітного.

У 2024 році 6 тисяч ветеранів звернулися до Державного центру зайнятості

У цьому році 6 тисяч людей, які мають статус учасника бойових дій, звернулися до Державного центру зайнятості.

Про це заступник директора Департаменту реалізації політики зайнятості Державного центру зайнятості Олена Мельник повідомила під час пресконференції в Медіацентрі Україна – Укрінформ «Перемога у цивільному житті: можливості для ветеранів та ветеранок на шляху професійного зростання».

«У цьому році 6 тисяч людей, які мають статус учасника бойових дій, звернулися до Державного центру зайнятості», – сказала Мельник.

Вона зазначила, що, разом з тим, до служби звертаються люди, які не хочуть або не можуть бути зареєстровані як безробітні, але потребують допомоги, тому послуги для кожного надаються персоналізовано.

«Це з'ясування потреб людини, врахування професійного досвіду, схильність до самозайнятості, чи потребує підвищення професійних компетенцій або якостей тощо», – підкреслила директорка Департаменту реалізації політики зайнятості Державного центру зайнятості.

Мельник також повідомила, що з квітня минулого року реалізується програма грантової підтримки ветеранів, ветеранок і членів їх родин, завдяки якій у них є можливість отримати від 250 тис. до 1 мільйона гривень на створення або розвиток власного бізнесу. За її інформацією, за цей час 500 ветеранок, ветеранів і членів їх родин скористалися такою програмою.

Представниця Державного центру зайнятості зазначила, що ветерани відкривають різні види бізнесу: торгівля, виробництво, створення хабів, пекарень, кав'ярень, поліграфічної промисловості, швейні, ремонтні майстерні тощо.

Крім того, Мельник поінформувала, що ветерани можуть отримати освіту в навчальних центрах Державного центру зайнятості, обравши будь яку спеціальність з переліку в 95 професій або 400 освітніх програм.

Вона додала, що з минулого року впроваджується також програма для роботодавців щодо компенсації за облаштування робочого місця для людини з інвалідністю.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні запрацювала Єдина ветеранська гаряча лінія.

Відео: 

Video: 

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-