На вихідних в Україні незначні дощі, від 2 до 6 градусів тепла

На вихідних в Україні незначні дощі, від 2 до 6 градусів тепла

Погода
Укрінформ
Погода в Україні на вихідних 9-10 березня буде типовою для початку весни: прохолодною, хмарною, сльотавою, з морозними ночами в більшості регіонів країни.

Про це Укрінформу повідомили вSinoptik.ua.

За даними синоптиків, субота буде похмурою, але з проясненнями. На півночі країни вдень стовпчики термометрів піднімуться лише до +2…+5°С. У східних і центральних областях удень очікується +4…+6°С, на півдні та заході – +8…+10°С. Істотних опадів не передбачається, місцями буде мряка.

У неділю погода практично не зміниться. На півдні повітря прогріється до +9...+11°С (уночі – близько 0°С). На заході денна температура буде приблизно такою самою, але вночі опуститься до -5°С (крім Закарпаття, де очікується близько 0°С). У центральних і північних регіонах синоптики прогнозують +5…+8°С (уночі – до -5°С), на сході – +2…+4°С (уночі – до -4°С). По всій країні подекуди мрячитиме.

Новий тиждень розпочнеться із сильних дощів у Дніпропетровській, Херсонській і Черкаській областях (до 11 мм). Також дощі з імовірністю 50% у понеділок очікуються в Кіровоградській, Київській, Донецькій, Волинській, Вінницькій і Житомирській областях, а на Сумщині та Чернігівщині можливий дощ зі снігом. На решті території погода на початку тижня буде хмарною з проясненнями. На сході, півночі та в центрі країни денна температура становитиме +4…+6°С (уночі – близько 0°С), на півдні та заході – +8…+13°С (уночі – +2…+5°С).

Читайте також: Дев'ять місяців поспіль фіксують рекорди: лютий у світі був найтеплішим в історії

Синоптики також попереджають, що в Україні зберігається небезпека підтоплення. У зоні ризику – прибережні села вздовж річок Сож і Дніпро у Чернігівському районіЧернігівщини, а також населені пункти та дороги поблизу річок Десна та Снів у Шосткінському районі Сумщини та у Новгород-Сіверському, Корюківському, Чернігівському й Ніжинському районах Чернігівської області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-