Комунальники Київщини отримали від міжнародних партнерів майже 40 одиниць спецтехніки

Комунальники Київщини отримали від міжнародних партнерів майже 40 одиниць спецтехніки

Фото
Укрінформ
До 12 громад Київської області передали від міжнародних партнерів 35 сміттєвозів та 4 одиниці важкої техніки для збору твердих побутових відходів і переробки відходів руйнувань.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Київської обласної військової адміністрації.

Як зазначається, техніку придбали в межах Програми розвитку ООН (UNDP) в Україні за фінансування уряду Японії та Європейського Союзу.

«Громади Київщини мають гостру потребу в такій техніці. Йдеться насамперед про ті, які були окуповані росіянами. З початку повномасштабного вторгнення чимало комунальної техніки окупанти знищили або розікрали», - зауважив начальник КОВА Руслан Кравченко.

Він також висловив вдячність міжнародним партнерам, які підвищують спроможність громад у сфері поводження з відходами. «Крім того, така допомога дозволяє нашим громадам економити колосальні кошти, які можуть йти на фінансування інших потреб», - додав Кравченко.

Читайте також: Під час повномасштабної війни Україна залучила міжнародної допомоги на понад $83 мільярди

Так, за фінансування уряду Японії UNDP передає 24 сміттєвози Великодимерській, Бородянській, Дмитрівській, Макарівській, Гостомельській, Бишівській, Гребінківській, Згурівській та Димерській громадам.

Комунальники Київщини отримали від міжнародних партнерів майже 40 одиниць спецтехніки / Фото: Київська ОВА

Крім того, Євросоюз профінансував придбання 11 сміттєвозів для Бучанської, Ірпінської, Макарівської та Іванківської громад.

Читайте також: В Україні 100 мільйонів кубометрів відходів руйнації, треба налагодити переробку - експерт

Бучанська громада також отримала комплекти обладнання для переробки відходів руйнації.

Як повідомляв Укрінформ, завдяки співпраці Київської обласної державної адміністрації із міжнародними партнерами регіон отримав високовартісне обладнання та медичні вироби для закладів охорони здоровʼя майже на 11 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-