На Херсонщині трьом депутатам та адвокатці заочно повідомили про підозру у пособництві ворогу

На Херсонщині трьом депутатам та адвокатці заочно повідомили про підозру у пособництві ворогу

Укрінформ
На Херсонщині трьом депутатам місцевих рад різних рівнів та адвокатці заочно повідомлено про підозру - вони вирішували долі українських в’язнів в окупації.

Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура, передає Укрінформ.

«За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури трьом депутатам місцевих рад різних рівнів та адвокатці заочно повідомлено про підозру у пособництві державі-агресору», - йдеться у повідомленні.

За даними слідства, у квітні 2022 року підозрювані, перебуваючи на посадах у незаконних органах влади, підтримали створення та увійшли до складу «Надзвичайної комісії по вирішенню невідкладних питань».

Вони вирішували долі людей, які перебували у захопленому слідчому ізоляторі під час окупації Херсона. Зокрема голосували щодо подовження строків тримання їх під вартою; визнавали вироки такими, що набули законної сили. Направляли «засуджених» до закладів відбування покарань, вотували стосовно зміни запобіжного заходу затриманим.

Читайте також: СБУ викрила депутата Херсонської облради, який допомагав росіянам захопити Скадовськ

Досудове розслідування здійснює УСБ України в Херсонській області.

Як повідомляв Укрінформ, на Херсонщині поліцейські заочно повідомили про підозру в держзраді та пособництві окупантам депутату однієї із селищних рад Генічеського району.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-