Підприємців Харкова на три місяці звільнили від податків на землю й нерухомість

Підприємців Харкова на три місяці звільнили від податків на землю й нерухомість

Укрінформ
У Харкові фізичні та юридичні особи звільняються від податків на землю та нерухомість протягом трьох місяців.

Про відповідне рішення Харківська міська рада повідомила у Фейсбуці, передає Укрінформ.

“Згідно з рішенням, з 1 квітня по 30 червня 2024 року для фізичних, юридичних осіб і підприємців було скасовано податкове зобов’язання після нарахування орендної плати за земельні ділянки комунальної форми власності. Ставка земельного податку на ділянки фізичних і юридичних осіб складатиме 0% від їх нормативної грошової оцінки”, - йдеться у повідомленні.

Крім того, у цей період діятиме нульова ставка податку за нерухоме майно (якщо це не земельна ділянка, яка перебуває у власності юридичних осіб), а платникам єдиного податку четвертої групи буде надано стовідсоткове зменшення податкових зобов’язань.

“За умови надходження додаткової дотації з державного бюджету до бюджету Харківської міської територіальної громади пільги будуть продовжені на кожні три наступні місяці”, - зазначили у міськраді.

Читайте також: Дезінформація - секретна зброя Росії в кампанії з депопуляції Харкова

Харківський міський голова Ігор Терехов повідомив, що надані пільги призведуть до втрати близько 1 млрд грн з міського бюджету.

“Скасуванням податку на землю та нерухомість ми допоможемо нашому бізнесу, який, попри складні умови воєнного часу, працює в Харкові. У нас є певна домовленість з урядом, і за умови дотації від держави ми зможемо пролонгувати надані пільги. Таким чином будемо балансувати”, - пояснив він.

Як повідомлялося, у Харкові для підтримки підприємців упроваджують проєкти Quick Help і "Купуй харківське".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-